ЗАВРШЕНИ РАДОВИ У УЛИЦИ МОШЕ ПИЈАДЕ

Отворен приватни вртић „Плави чуперак“
21.11.2022.
РАСПИСАНИ ИЗБОРИ ЗА ЧЛАНОВЕ САВЕТА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА
23.11.2022.
Отворен приватни вртић „Плави чуперак“
21.11.2022.
РАСПИСАНИ ИЗБОРИ ЗА ЧЛАНОВЕ САВЕТА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА
23.11.2022.
Завршени су радови на санацији улице Моше Пијаде. За ове радове издвојено је 9,4 милиона динара.
У обраћању медијима, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас тим поводом истакао:
„Велико је задовољство видети да је окончањем ових радова строги центар града попримио потпуно другачији изглед. Један од кључних прилаза градском тргу постао је лепо уређен и функционалан простор намењен првенствено пешацима.
Подсетићу вас да су инвестицијом од 9,4 милиона динара у потпуности санирани оштећени тротоари, као и коловоз у овој улици, тачније од раскрснице са улицом Косте Стаменковића па до градског трга, на укупној површини од око 1800 метара квадратних. Постављање бехатон плоча на самом коловозу овом простору дало је посебну естетику. Уређењем улице Моше Пијаде центар града је добио изглед какав и доликује једном модерном граду, који се свакодневно развија у складу са потребама свих својих становника. У ранијој фази, тротоари су санирани и у продужетку ове улице, ка цркви, на површини од 3000 метара квадратних, за шта је издвојено 9,9 милиона динара. Дакле, само у овом делу града у текућој години је скоро 5000 метара квадратних санираних, адаптираних или новоизграђених тротоарских површина. Тај део улице додатно је уређен постављањем клупица и канти, а ту су у оквиру јесење садње, формирани засади траве, на потпуно другачији, квалитетнији начин.
Наставићемо и даље са уређењем свих делова нашег града, јер нам је заједнички циљ да се Лесковац сваким даном мења набоље, да буде све лепши, прилагођен потребама свих наших суграђана“.  
Директор ЈП "Урбанизам и изградња" Новица Николић навео је:
„Радове је извело предузеће АБ КОП из Власотинца на основу пројекта које је урадило ЈП „Урбанизам и изградња“. Урбанистичким пројектом је на овом простору предвиђена пешачка зона, са могућношћу паркирања за доставу. И тротоари и коловоз у овој улици били су у лошем стању, а сада је све то поплочано. На тротоару су постављене бехатон плоче дебљине 6 цм, предвиђене за пешаке и за паркирање, а на самом коловозу су тзв. „дупло Т“ бетонске плоче дебљине 8 цм, на којима може да се одвија саобраћај. Такође, урађено је нивелисање, односно, решено је одводњавање, подизање шахт поклопаца и постављање сливних решетки. Завршено је и урбано осветљење, као и орезивање дрвећа".