Фестивал лесковачке спрже и гурманлука у дворишту Шоп-Ђокић

„Речено-учињено! – др Горан Цветановић
07.11.2022.
Изложба сувенира и туристичких публикација
09.11.2022.
„Речено-учињено! – др Горан Цветановић
07.11.2022.
Изложба сувенира и туристичких публикација
09.11.2022.
Из дворишта туристичке организације Лесковац данас се ширио мирис спрже и јела од меса у котлићу у припреми кулинарских мајстора из Лесковца и Ниша.
Фестивал лесковачке спрже и гурманлука, први организовани, окупио је екипе које ће се надметати у припреми овог лесковачког бренда, а програм манифестације предвидео је и изложбу ајвара, зимнице, меда, домаће воћне ракије и вина.
Фестивал је данас у име градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића отворила Александра Стојановић, ПР, пожелела свима добродошлицу, а такмичарима срећу:
„Поносимо се што имамо три бренда, ајвар, роштиљ месо и спржу. Када је реч о роштиљ месу, већ више од три деценије наш град је широм света познат због фестиваа посвећеном њему, а то је лесковачка Роштиљијада. Што се тиче ајвара, многе манифестације су и њему посвећене, те је сада и спржа, као трећи бренд Лесковца, заслужено добила свој фестивал за који се надамо да ће постати традиција и да се и наредних година лесковачким улицама из овог дворишта ширити мирис спрже. Негујемо оно што је специфично за наш град, а спржа се у Лесковцу припрема онако како се ни у ком крају не припрема, зато је овај фестивал специфичан и важан.“
Данас је говорио и директор Туристичке организације Лесковац Небојша Коцић који се свима захвалио на учешћу и подршци, такође изразио жељу да фестивал дуго траје и достигне традицију Роштиљијаде и закључио да све што југ Србије ради може да се представи и сачува као бренд.
Анчица Димитријевић председница Удружења угоститеља и туристичких посленика из Ниша је данас уручила захвалнице свима који су учествовали у манифестацији и рекла да јој је драго што је спржа стављена на своје место, које заслужује, и да сви брендови југа морају бити позиционирани на адекватан начин.
Захвалницу намењену граду Лесковцу преиузела је заменица градоначелника др Лидија Димитријевић.