РЕКОНСТРУКЦИЈА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У УЛИЦИ МИЛУТИНА СМИЉКОВИЋА У ДОЊЕМ СТОПАЊУ
26.10.2022.
СТУДЕНТИ ИЗ ЛЕСКОВЦА ОТПУТОВАЛИ НА САМИТ МЛАДИХ „ОТВОРЕНИ СВЕТ“
27.10.2022.
РЕКОНСТРУКЦИЈА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У УЛИЦИ МИЛУТИНА СМИЉКОВИЋА У ДОЊЕМ СТОПАЊУ
26.10.2022.
СТУДЕНТИ ИЗ ЛЕСКОВЦА ОТПУТОВАЛИ НА САМИТ МЛАДИХ „ОТВОРЕНИ СВЕТ“
27.10.2022.
У Вучју је данас одржана манифестација Дани воденицa, 10. по реду.
Уз звуке жубора Вучјанке, у дворишту једне од воденица, окупили су се Вучјанци, представници локалне самоуправе и многобројни посетиоци, а манифестацију је традиционално отворио градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић.
„Дани воденица су повод да се окупимо овде поред Вучјанке, да се подсетимо своје историје, традиције, али и потребе да ту историју и традицију негујемо као нешто што је аутентично наше и по чему смо препознатљиви.
Вучје има чиме да се похвали и има шта да покаже. Планина Кукавица, река Вучјанка која је свој кањон усекла кроз стене, Скобаљић град, ове старе воденице, само су неке од атракција којима Вучје привлачи посетиоце, да у њему проведу време и уживају у лепотама природe. Трудимо се да Вучје учинимо модерним, па је у току изградња најсавременије саобраћајнице између Вучја и Лесковца у вредности од 400 милиона динара, која ће омогућити да се овај крај и привредно и туристички уздигне.
Овај јубилеј манифестације Дани воденица ми је посебно драг, јер се поклапа са деценијом нашег управљања градом на Ветерници. Био сам на отварању првих Дана воденице и са поносом могу да кажем да смо за ових десет година много тога урадили и да ћемо још много тога урадити за Вучје и поречки крај“ – рекао је данас градоначелник Цветановић.
Градоначелник је данас поменуо Кромпиријаду, чије је прво одржавање такође отворио пре 18 година, Дане паприке у Локошници који се одржавају по 16. пут, захваљујући којима се Лесковац нашао у Националној географији, Дане крушке у Вучју, Дане вишње у Радоњици и најавио постављање коцке на путу који води до воденица, да би био у духу околине.
Рекао је да мора поменути људе који су годинама своје знање и умеће несебично уткали у Дом културе у Вучју, директора Станисављевића, Новицу Живковића, симбол Вучја и Лесковца, али и шире, уметника Бату Анђелковића који је добио орден од председника Александра Вучића и захвалио се привредницима који доприносе развоју вучјанског краја попут фирме Лесковачко пиво и нагласио да ће заједничким снагама наставити рад са циљем да Вучје поново живи као што је некада живело.
У име организатора се обратио Братислав Станисављевић, директор Дома културе Вучје, и захвалио се градоначелнику и локалној самоуправи на подршци и помоћи за уређење воденица и казао:
„Дане воденица организујемо са намером да на најбољи начин презентујемо широј популацији природне лепоте Вучја и околине, као што је видиковац Соколица, Скобаљићград, ове воденице које желимо да што више ставимо у функцију."
Манифестацију су својим наступом увеличали ученици Музичке школе Станислав Бинички, чланови КУД Дома културе у Вучју.