КРОС РТС-А У СУБОТУ, 15. ОКТОБРА, У ЛЕСКОВЦУ

ИСПЛАЋЕНЕ НАГРАДЕ МЛАДИМ ТАЛЕНТИМА У ИЗНОСУ ОД 3,9 МИЛИОНА ДИНАРА
12.10.2022.
ДОМ КУЛТУРЕ У ПЕЧЕЊЕВЦУ ПРОСЛАВИО 50 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА
13.10.2022.
ИСПЛАЋЕНЕ НАГРАДЕ МЛАДИМ ТАЛЕНТИМА У ИЗНОСУ ОД 3,9 МИЛИОНА ДИНАРА
12.10.2022.
ДОМ КУЛТУРЕ У ПЕЧЕЊЕВЦУ ПРОСЛАВИО 50 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА
13.10.2022.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и директор РТС Кроса Стеван Ковачевић су данас у седишту града Лесковца најавили одржавање Кроса у суботу на лесковачком хиподрому.
Како је данас речено, у суботу се очекује велики број учесника који ће трчати на 27 трка различите дужине од 200 метара за најмлађе учеснике до 5000 за сениоре.
Градоначелник Цветановић је овим поводом рекао:
"РТС крос је једна од најдуговечнијих спортских манифестација у Србији - за 30 година постојања, циљем је прошло више од 7,5 милиона ученика основних и средњих школа, али и предшколаца из Србије, региона и дијаспоре. Да подсетим да су крајем јуна и почетком јула у нашем граду у оквиру РТС Кампа „Лесковац 2022“ боравила деца српског порекла из Шпаније, Француске, Италије, Данске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Румуније и Републике Српске, као учесници кроса. Такође, на традиционалном кросу „Кроз Србију“, који се одржао у мају месецу, учешће је узело преко 16.000 ученика из свих основних и средњих школа на територији Јабланичког округа.
Организацији Финала Крос серије РТС-а приступили смо врло озбиљно и одговорно. То нам даје за право да очекујемо да ће се Лесковац и овог пута показати у најбољем светлу и да ће слика коју у суботу пошаљемо са хиподрома бити слика о Лесковцу као граду по мери спортиста, који се савесно односи према својој омладини и срдачно дочекује све своје госте."
Подсетио је да је управо на иницијативу града Лесковца и Зајечара Крос прерастао са једнодневног у догађај који траје 365 дана и да му је, као председнику Скупштина припало златно знамење организатора.
Градоначелник је данас казао да ће се сутра на седници Градског већа разматрати тачка о финансирању превоза и омогућити свим заинтересованим ученицима да учествују у суботу.
Стеван Ковачевић је захвалио градоначелнику на топлом пријему и нагласио да је Камп 2022. протекао у организацији на највишем нивоу и казао да Лесковац заслужује све похвале и нагласио да знају да ће Лесковац у суботу бити добар домаћин, те да се очекују гости из иностранства, као и атлетски великани попут Данета Корице.
Стеван Ковачевић је данас рекао да ће Радио Београд вршити директан пренос у суботу.