ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОЉОПРИВРЕДНЕ ШКОЛЕ

ИЗ ГРАДСКЕ КАСЕ ФИНАНСИРАНА НАБАВКА ПРОФЕСИОНАЛНЕ ХАРМОНИКЕ ЗА МУЗИЧКУ ШКОЛУ
10.10.2022.
Сутра без струје 8 улица у Лесковцу
11.10.2022.
ИЗ ГРАДСКЕ КАСЕ ФИНАНСИРАНА НАБАВКА ПРОФЕСИОНАЛНЕ ХАРМОНИКЕ ЗА МУЗИЧКУ ШКОЛУ
10.10.2022.
Сутра без струје 8 улица у Лесковцу
11.10.2022.
У холу Пољопривредне школе у Лесковцу данас је обележен 118. рођендан ове средње стручне школе, једне од најстаријих у овом делу земље.
Присутне је поздравио директор школе Далибор Јовановић, који је истакао значај ове школе, као и сарадњу коју имају са локалном самоуправом. Истакао је да је пољопривреда одувек била основна делатност нашег града, те и да се нада бољем упису наредних година, будући да се доста ради на унапређењу услова за рад у школи.
У име градоначелника Лесковца, др сци. мед Горана Цветановића, обратила се Бранкица Стаменковић, члан Градског већа. Она је подсетила да је образовање један од приоритета града Лесковца и да се издвајају све већа средства за функционисање свих образовних институција на територији града.
"Поред издвојених средстава из буџета града, локална самоуправа као партнер учествује на свим конкурсима, па је тако донација Европске уније у виду лабораторијске опреме и механизације, вредности око 50 хиљада евра, прошле године управо додељена Пољопривредној школи. Током ове године завршено је ограђивање школе, али и замена столарије на самој школи, за шта је укупно издвојено преко 5 милиона динара заједничких средстава МПНТР, локалне самоуправе и саме школе. Преко пројеката Канцеларије за младе је претходно уређен и опремљен простор за извођење наставе физичког васпитања, а ове године и еко-учионица."
Најбољим ученицима школе додељене су похвалнице, а они су извели представу на дијалекту.
Сви присутни су имали прилику да обиђу поменуту еко-учионицу, у којој су били изложени производи ученика са смерова прехрамбени техничар, пекар и месар, али и да виде изложбу животиња које негују ученици и професори смера ветеринарски техничар.