ДЕЧЈА НЕДЕЉА: ТРАДИЦИОНАЛНА ПОСЕТА ДЕЦЕ КАБИНЕТУ ГРАДОНАЧЕЛНИКА

НАСТАВАК УСПЕШНЕ САРАДЊЕ СА ОРГАНИЗАЦИЈОМ ХЕЛП
05.10.2022.
Сутра делимично без струје улице Цара Уроша, Влајкова и Аце Ђорковског
06.10.2022.
НАСТАВАК УСПЕШНЕ САРАДЊЕ СА ОРГАНИЗАЦИЈОМ ХЕЛП
05.10.2022.
Сутра делимично без струје улице Цара Уроша, Влајкова и Аце Ђорковског
06.10.2022.
У оквиру Дечје недеље, која се ове године одржава под слоганом „Шта детету треба да расте до неба“, данас је, по већ устаљеној традицији, кабинет градоначелника посетило 50-ак деце, ученици нижих разреда Основне школе "Светозар Марковић" и предшколци из вртића "1001 радост" .
Дечји смех, граја и позитивна енергија разлили су се Скупштинском салом, Свечаном салом, кабинетом градоначелника и канцеларијама запослених, и ведрином обојили данашњи дан. Деци се са скупштинске говорнице обратио градоначелник Лесковца, др сци. мед. Горан Цветановић, уз речи:
„Ове недеље, широм света се славе деца и дечја права. Ми верујемо да су свима вама потребна љубав, срећа, пажња, добри вртићи, школе, игралишта, паркови, на чему свакодневно предано радимо. Ваши родитељи се труде да вам омогуће што лепши и безбрижнији живот, ваши учитељи вам свакодневно пружају неопходна знања и вештине, којима ћете касније освајати свет. Ви имате само један задатак. Тај задатак је да будете добри ђаци, али пре свега добри и срећни људи. Само тако ћете нас све учинити поносним“.
Како се данас у целом свету обележава Дан учитеља, градоначелник Цветановић је присутним учитељима и васпитачима честитао празник. Он је изразио задовољство што су данас кабинет са својим ђацима посетили управо учитељи ОШ "Светозар Марковић", којима ће за посвећен и креативан рад на Дан града бити уручена октобарска награда - Татјана Стојковић, Оливера Ђорђевић и Момчило Стојковић. Градоначелник им је упутио честитке поводом признања и изразио задовољство што су управо они данас са својим ученицима посетили Кабинет.
Ученица ОШ "Светозар Марковић" Даница Митровић градоначелнику је уручила пригодан поклон и изрецитовала песму "Шта детету треба да расте до неба". Поклон колаж, који су за градоначелника припремили предшколци ПУ "Вукица Митровић", уручила је васпитачица Јасмина Станковић.
Рад локалног парламента малишанима је објаснио Владимир Бранковић, заменик секретара Скупштине. Током његовог излагања они су нашли у улози одборника и имали су прилику да „изгласају“ омиљени предмет.
Милан Поповић, шеф Одељења за општу управу и заједничке послове је деци показао Свечану салу.
Градоначелник и његови сарадници одговарали су на бројна питања малих радозналих посетилаца, показали им свој радни простор. Малишанима су, поред сокића и слаткиша, уручени симболични поклони. Одговарајући на питања деце градоначелник Цветановић је открио да је похађао ОШ Светозар Марковић, да је његов омиљени предмет био физика, најнеомиљенији математика, омиљени спорт кошарка, да се за градоначелника кандидовао како би допринео бољем животу становника града, и током школовања био одличан ђак.
Учитељ Момчило Стојковић је изразио захвалност свима који су омогућили да ученици ОШ „Светозар Марковић“ користе базен СРЦ Дубочица за обављање часова физичког васпитања и нагласио да сви ученици то воле.
Установе културе и образовања на територији града Лесковца узеле су учешће у обележавању Дечје недеље 2022. године, па су, свака у свом домену, припремиле бројне бесплатне културне, забавне и едукативне активности у част деце и поштовања њихових права.