ВУКОВЦИ СЕ У ОДЛИЧНОМ РАСПОЛОЖЕЊУ ВРАТИЛИ СА ЕКСКУРЗИЈЕ

Ухапшен седамнаестогодишњак који је украо 27 ручних сатова
22.07.2022.
Током викенда из саобраћаја искључена три возача
25.07.2022.
Ухапшен седамнаестогодишњак који је украо 27 ручних сатова
22.07.2022.
Током викенда из саобраћаја искључена три возача
25.07.2022.
Пре шест дана преко 80 носилаца дипломе „Вук Стефановић Караџић“ је отпутовало на наградну екскурзију, коју седми пут организује Град Лесковац у сарадњи са Канцеларијом за младе. За ове намене из буџета града је издвојено 3 милиона динара, а од 2015. године за наградну екскурзију је издвојено 11 милиона динара, с тим што генерација Вуковаца која је завршила средњу школу 2020. године због епидемијске ситуације није путовала Србијом али је на њихове рачуне уплаћено по 25.000 динара. Најбољи ученици нашег града ове године имаће прилику да посете Јагодину, Крагујевац, Београд, Нови Сад, Суботицу, Палић, Фрушку гору, Сремске Карловце и друга места наше земље.
За најбоље ученике чија фотографија са почетка путовања краси лесковачке билборде, организован је пријем у седишту града.
У име градоначелника Лесковца и локалне самоуправе Вуковцима се обратила др Лидија Димитријевић која је истакла:
„На основу израза на вашим лицима закључујем да је ова екскурзија испунила сва ваша очекивања и да сте пуни позитивних утисака.
Заслужили сте овај одмор, честитам вам на добрим оценама и верујем да ћете наставити са вредним радом, да ћете бити добри студенти и будући стипендисти Града, али и узор осталима.
Ви сте будући стубови нашег града, стубови на којима ће се развијати наше друштво, а наш је задатак да створимо услове да ваша будућност буде управо у нашем граду.
У име ученика обратиo се вуковац лесковачке гимназије Илија Гавриловић следећим речима:
Хтео бих да се захвалим граду Лесковцу што нам је омогућио овакво путовање. Стварно је било прелепо и по мени ово је један од бољих начина да се ученици, тј. будући академски грађани да се награде за рад и труд. Ево нас на истом месту након 5,6 дана, ништа се није променило, изрази лица су исти, само је искуство, знање богатије, као и наша познанства и пријатељства. Посетили смо разне градове, али смо поред свих тих путовања увек налазили времена, макар у касне сате, за дружење. Желео бих да се захвалим свима који су ово путовање учинили безбедним, лепим, забавним, почев од возача, лекара, наших водича и троје људи из локалне самоуправе који су нас пратили."