ДР АЛЕКСАНДРА ЦВЕТАНОВИЋ МЕЂУ 16 СВЕТСКИХ НАУЧНИКА КОЈИ ПРЕДАЈУ НА УНИВЕРЗИТЕТИМА У КИНИ

САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЦВЕТАНОВИЋА И ВЛАСНИКА КОМПАНИЈЕ ЈУМИС
02.02.2022.
Сутра без струје неколико улица у Лесковцу
02.02.2022.
САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЦВЕТАНОВИЋА И ВЛАСНИКА КОМПАНИЈЕ ЈУМИС
02.02.2022.
Сутра без струје неколико улица у Лесковцу
02.02.2022.

Млада научница и научни сарадник на Катедри за биотехнологију и фармацеутско инжењерство на Технолошком факултету у Новом Саду Универзитета у Новом Саду др Александра Цветановић, добитница награде за најбољег младог научника Србије у 2019. години и Октобарске награде града Лесковца – медаље у истој години, данас је посетила градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића.
Др Александра Цветановић је на састанку пренела искуства, новитете и идеје из области науке, а са градоначелником Цветановићем говорили су и о развоју науке, као и о образовању у Лесковцу. Др Цветановић је казала да се увек радује када дође у град и изнова се увери да је град на челу са градоначелником Цветановићем огромна подршка младима, да се много улаже на свим пољима, поготово на пољу образовања, науке и културе.
Она је градоначелнику пренела да је ове године Кинеска академија за шумарство изабрала свега 16 научника из целог света који могу да буду предавачи по позиву на њиховим високо-образовним институцијама, међу тих 16 нашла се и наша Лесковчанка која ради као предавач на Универзитету у Нанкингу са студентима на свим нивоима студија.
Градоначелник Цветановић је похвалио ангажовање, труд и следствени успех ове младе научнице, истакавши да се Лесковац поноси успешним и вредним људима који су најбољи амбасадори града, и читаве Србије и притом јој пожелео много успеха у даљој каријери и животу јер она представља младост Лесковца, садашњост и пример на који будуће генерације могу да се угледају.