Запослени у компанији Аптив у Лесковцу подижу свест о превенцији у борби против рака дојке

Уметник из школске клупе – 3. Фестивал дечјег стваралаштва
16.11.2021.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧЕСТИТА АРАНЂЕЛОВДАН
20.11.2021.
Уметник из школске клупе – 3. Фестивал дечјег стваралаштва
16.11.2021.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧЕСТИТА АРАНЂЕЛОВДАН
20.11.2021.

Prema podacima Američke zdravstvene organizacije, svake godine dijagnoza raka dojke se potvrdi kod 2,1 miliona žena širom sveta, što rak dojke čini najčešćim tipom među ženskom populacijom. U Srbiji,od raka dojke oboli preko 4,000 žena godišnje.

Svakog Oktobra, Aptiv fabrike širom sveta sprovode kampanje podizanja svesti i promovišu redovne kontrole, rane dijagnoze i blagovremene efikasne tretmane. Oktobar je mesec borbe protiv raka dojke, a u Aptiv-u se pridružujemo promovisanju važnosti i značaju ranog otkrivanja ove bolesti radi poboljšanja prognoze i preživljavanja žena.

Aptiv Leskovac je danas podelio rezultate svoje interne kampanje i inicijative zaposlenih za podizanje svesti o prevenciji raka dojke. Tokom meseca Oktobra, muškarci i žene su nosili bedževe sa prepoznatljivom roze trakom kako bi promovisali važnost ranog otkrivanja raka dojke. Zaposleni su prikupili 380.500 dinara. Kako biste videli fotografije sa događaja, molimo vas da posetite Facebook stranicu Aptiva u Leskovcu.

Ova akcija je bila deo tekuće kampanje i aktivnosti za dobrobit i zdravlje zaposlenih u kompaniji Aptiv u Leskovcu – jer je u Julu u saradnji sa Domom zdravlja u Leskovcu organizovan besplatan specijalistički lekarski mamografski pregled, namenjen zaposlenim ženama starijim od 45 godina.

“U Aptiv-u, zdravlje i bezbednost naših zaposlenih, njihovih porodica i zajednica u kojima poslujemo je odgovornost koju shvatamo veoma ozbiljno, zato smo ponosni da damo svoj doprinosu prevenciji bolesti kroz informativne kampanje i vršenje lekarskih pregleda uz pomoć naših saradnika“, rekla je Jelena Jovanović, menadžer ljudskih resursa u fabrici Aptiv Leskovac.

Aptiv je globalna tehnološka kompanija fokusirana na omogućavanje održivije budućnosti. Sa sedištem u Dablinu, u Irskoj, i više od 180.000 zaposlenih, Aptiv širom sveta pruža najvećim svetskim proizvođačima automobila rešenja koja vozila čine bezbednijim, zelenijim i povezanijim. Aptiv u Srbiji posluje od 2015. godine i sa ponosom je obezbedio više od 11.000 radnih mesta širom Novog Sada, Leskovca i Zaječara.