Почела уградња гребаног асфалта у лесковачким улицама

Током викенда задржано 10 алкохолисаних возача и 1 под дејством марихуане
30.08.2021.
Цветановић честитао почетак нове школске године ђацима и просветарима
31.08.2021.
Током викенда задржано 10 алкохолисаних возача и 1 под дејством марихуане
30.08.2021.
Цветановић честитао почетак нове школске године ђацима и просветарима
31.08.2021.

Локална самоуправа града Лесковца добила је седам хиљада кубних метара стругане асфалтне масе од ЈП „Путеви Србије“, која ће бити уграђена у градске, приградске и сеоске саобраћајнице широм подручја града Лесковца. Из буџета града издвојено је десет милиона за радове које ће извести фирма „Метапласт Павловић“ из Блаца, као и милион и 400 хиљада динара за ПДВ. Рок за завршетак радова је 60 дана.

Данашње радове у Фрушкогорској улици, где ће бити постављен асфалст у дужини од 600 метара, обишао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић и директор ЈП „Урбанизам и изградња“ Новица Николић.

„Свесни смо тога да уградња гребаног асфалта није идеално решење, као асфалтирање, али је овај поступак погодан за саобраћанице, тј. улице и путеве у којима нису у потпуности решени имовинско-правни односи или су неодговарајућег габарита. Грашани су задовољни оваквим начином уграђења, зато што је стање након уградње далеко повољније и квалитетније него пре“, рекао је члан Градског већа Драгољуб Ђорђевић.

Житељ овог дела града, Братислав Анђелковић, изјавио је како уређење поменуте саобраћајнице значи свима који користе овај пут.

Након Фрушкогорке улице радови на уградњи гребаног асфалта ће се наставити у месним заједницама Дубочица, Милентије Поповић, Прва ЈМБ, Славко Златановић, Ветерница, Моше Пијаде, Марко Црни, Раде Жунић, Вељко Влаховић у Бобишту, Братмиловцу и насељу Анчики, на путу Јелашница -Грајевце, на путу Дрћевац-Ораовица-Црковница, у Јарсенову а у зависности од количина планира се уградња још на неколико деоница општинских путева. Поступак ће бити изведен у следећим улицама: Добрила Стамболић, Омладинских бригада, делу Шумадијске, делу Обрада Лучића, Крушевачка, Деветнаеста, Двадесета, Радета Металца, делу Устаничке, Предрага Марковића Алимпија, Милутина Смиљковића, Банатска, на стамбеном прилазу у улици Нишка, Сокобањска, Бујановачка, Тимочка, делови Врањске, Славка Златановића, Брестовачка, Вршачка, Ваљевска, Метохијска, прилази у улицама Љубе Ненадовића и Божидара Величковића, делу Авалске и Лепше Стаменковић, прилази у улицама Гаврила Принципа, Зеке Буљубаше и Царице Јелене, прилаз ОШ Трајко Стаменковић, Васе Чарапића, Прилепска, Озренска, Београдска, Сретена Николића, Милована Глишића, Голубарска, Новице Милошевића, Боре Прокоповића, на путевима Братмиловце-Бобиште, Јелашница-Грајевце, Дрћевац-Ораовица-Црковница и на путу до цркве у Јарсенову.

„Сарадња града Лесковца и предузећа Путеви Србије је одлична. Већ неколико година нам уступају стругану асфалтну масу захваљујући чему смо побољшали квалитет бројних улица у граду“, рекао је директор ЈП „Урбанизам и изградња“ Новица Николић.