Ускоро ће бити реновирана црква у Печењевцу, тврди Цветановић

Цветановић: „Моравац“ је фудбалски клуб за понос
13.07.2021.
Из градског буџета биће финансирано 19 волонтерских омладинских пројеката
13.07.2021.
Цветановић: „Моравац“ је фудбалски клуб за понос
13.07.2021.
Из градског буџета биће финансирано 19 волонтерских омладинских пројеката
13.07.2021.

Градоначелник Лесковца, приликом данашње посете цркви у Печењевцу, рекао је како ће уз благослов владике ускоро бити реновиран овај верски објекат, на понос мештана и локалне самоуправе.

„Ова црква је последњи пут реновирана када сам обављао функцију председника скупштине, а наредне инвестиције ће бити наставак улагања локалне самоуправе у верске објекте у које до сада, подсетићу вас, уложено око 40 милиона динара. У Јашуњске манастире, храм Светог Симеона у Дубочици и радове на Парохијском дому. Морамо да очувамо нашу традицију и духовност, морамо хеновати нашу веру и вредност које одређују наш духовни и национални интегритет. Без вере и традиције немогуће је ићи напред зато град Лесковац наставља да подржава верске институције и тренутно се изводе радови на поду у храму у Дубочици, који имају вредност преко 8 милиона динара“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Поред Печењевца градоначелник је финансијска средства уложио у постављање летњиковца у селу Брејановце, док су средствима МЗ изграђени мобилијари. У Печењевцу су уложена средства у висини од 585 хињада динара, у Брејановцу 482 хиљаде динара, а градоначелникова донација на оба места износи 200 хиљада динара.

„Изградити оволику цркву, у то време говори о прецима ових мештана и српском народу. Зато се ова светиња мора сачувати, а поред подршке локалне самоуправе, позивам и све вернике и људе добре воље који су у могућности да нам помогну, укључе у обнову светиње и помогну да она васкрсне“,рекао је свештеник цркве, отац Далибор Јовановић.