Радиће се пут Лесковац – Вучје, тврди Цветановић

Нова опрема за Добровољно ватрогасно друштво и Лесковац
09.07.2021.
Николић о Градском тргу: Реално време за завршетак радова је октобар или новембар
09.07.2021.
Нова опрема за Добровољно ватрогасно друштво и Лесковац
09.07.2021.
Николић о Градском тргу: Реално време за завршетак радова је октобар или новембар
09.07.2021.

Пут Лесковац – Вучје радиће се у наредних годину дана, рекао је на данашњој конференцији за медије градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

„С обзиром да Влајкова улица иде према Вучју, јуче сам имао састанак са представницима Владе РС и председником Александром Вучићем и стоји јако обећање да ћемо у неком наредном периоду, мислим много краће, али отприлике годину дана бити завршена релација Лесковац – Вучје, 12 километара. Негде ће предрачунска вредност бити 5 милиона евра“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Цветановић је истакао да је ово одлична вест за људе који живе у вучјанском крају.

„С обзиром да смо већ завршили пут према Власотинцу, скоро 2 милиона евра, да смо завршили према Богојевцу, да је у одличном стању и да је завршен пут Лесковац – Печењевце – Липовица, односно према Нишу, остаје нам релација према Лебану, очекујемо да ћемо и то у наредних годину дана завршити, још немамо предрачунску вредност, али негде планирамо око 7 до 8 километара пута у том правцу да урадимо и на крају остаје само Бојнички пут“, казао је Цветановић.

За Бојничку пут прошле године је урађена канализација, осветљење је завршено, остаје само да се ураде пешачке стазе, тротоари и бициклистичке стазе.

„Није мала вредност, то је скоро 2 километра и 120 милиона динара или милион евра. Верујем да ћемо и тај део пута урадити у наредних годину дана“, закључује Цветановић.

По његовим речима, уколико се не добије подршка од стране Владе Републике Србије и Александра Вучића „онда ћемо у наредном периоду од неколико година, ми пробати сами да урадимо и тај део пута“.