Лесковац потписао уговор за субвенционисање мера енергетске ефикасности

Без позитивних на корона вирус у Јабланичком округу
26.06.2021.
Отворена 23. Балканска смотра младих стрип аутора
26.06.2021.
Без позитивних на корона вирус у Јабланичком округу
26.06.2021.
Отворена 23. Балканска смотра младих стрип аутора
26.06.2021.

Од 88 градова и општина пријављених на јавни позив за замену дотрајале столарије, средства ће добити 67 градова и општина, међу којима је и град Лесковац коме је припала сума од 6,5 милиона динара. Из буџета града Лесковца за ове намене издвојено је 7 милиона динара.

Андрија Атанасковић, члан Градског већа потписао је уговор са Министарством рударства и енергетике у име града Лесковца.

Министарка рударства и енергетике, Зорана Михајловић изјавила је да ће се са реализацијом пројекта за повећање енергетске ефикасности омогућити свим заинтересованим грађанима да замене столарију и толове за грејање, да поправе излозацију, да би се на тај начин смањила потрошња електричне и топлотне енергије.

Током јула и августа биће расписани јавни позиви за извођача радова, али и за пријаву грађана за учешће у овом пројекту. Програм субвенционисања мереа енергетске ефикасности подразумева да Министарство рударства и енергетике и локалне самоуправе обезбеди 50 одсто субвенције за сваку појединачну инвестицију, а грађани остатак.