Етно кућа у Петровцу биће спој традиције, иновације и аутентичности

Реконструкција Југ Богданове улице и улице Милоша Обилића
08.06.2021.
Карађорђевац представља значајну карику у ланцу у производњи јагода
08.06.2021.
Реконструкција Југ Богданове улице и улице Милоша Обилића
08.06.2021.
Карађорђевац представља значајну карику у ланцу у производњи јагода
08.06.2021.

Не тако далеко од Лесковца, свега 12 километара, налази се село Петровац са уређеним и зеленим ливадама, сређеним воћњацимаи и четинарским шумама. Из тог разлога Министарство туризма, телекомуникације и енергетике одлучило је да своја средства, која су у висини 2,5 милиона динара, уложи у етно кућу у овом селу.

„Данас се налазимо у једном од најлепших и најживописнијих места нашег краја, а то је село Петровац, које ће према мом скромном мишљењу, представити главну окосницу руралног развоја у предстојећем периоду, јер има велики потенцијал за развој сеоског туризма. Руралном туризму се у последње време придаје велики значај, нарочито у контексту развоја сеоског подручја и сада је прави тренутак за афирмацију и промоцију овог јединственог места Како бисмо омогућили што боље услове, одлучили смо дапреко месне заједнице Петрова у додатно опремање просторија уложимо 190 000 динара за куповину фрижидера, шпорета на дрва, електричног шпорета, клима уређаја, компјутера, штампача, тримера и усисивача“, рекао је градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Мештани села Петровац за сада ову етно кућу користе за окупљање, прославе и манифестације, али се планира да у будућности овај објекат буде искоришћен за учење у природи, једнодневне излете и екскурзију деце.

„Наша земља има прелепих места као што је Петровац и последњих година све је више села која постају праве туристичке дестинације. Овај вид туризма је осим за домаће и за госте из окружења привлачан и за туристе из осталих крајева Европе и света“, рекла је ПР Туристичке организације Лесковац Тина Стојановић.