Школа за текстил и дизајн сакупила 21 300 динара за лечење Стефана Павловића

На Виртуелном сајму запошљавања учестовало 70 компанија и преко 7 500 незапослених лица
20.05.2021.
Градско веће одржало седницу
20.05.2021.
На Виртуелном сајму запошљавања учестовало 70 компанија и преко 7 500 незапослених лица
20.05.2021.
Градско веће одржало седницу
20.05.2021.

Данас је у холу Лесковачког култрурног центра одржана хуманитарна продајна изложба под називом „Уметност за живот – живот за уметност“, а сва финансијска средства која су сакупљена, намењена су за лечење Стефана Павловића који болује од микроцефалије.

„Ову хуманитарну акцију су покренули наши ђаци у сарадњи са Сузаном Цветковић и Јованом Ђорђевић,професоркама ове школе. Деца су одлучила да представе своје радове, а сав новац који будемо сакупили, даћемо за Стефаново оздрављење“, рекла је Снежана Бецић, наставник практичне наставе у Школи за текстил и дизајн.

На изложби су били представљени уникатни модели са модних ревија и изложби, затим радови ученика са цртања и сликања, дизајна, графике и фотографије, као и радови са креативних радионица израде накита и пачворк технике.

„Наша школа је и раније организовала хуманитарне акције, али у оваквим околностима није. Овом приликом бих желела да захвалим директорки Лесковачког културног центра што нам је изашла у сусрет и уступила просторије ове институције, затим својим ђацима, колегама и наравно свим грађанима који су се одазвали“, изјавила је Бецићева.

У периоду од 10 до 17 часова сакупљено је 21 300 динара, а за Стефаново лечење потребно је прикупити 6000 евра како би му било омогућено да оде у Турску и почне са адекватним терапијама.