Китановић презадовољан постигнутим успесима својих пливача

Пријем за младе атлетичаре и пливаче
13.05.2021.
Представљен нови број СНС „Информатора“
13.05.2021.
Пријем за младе атлетичаре и пливаче
13.05.2021.
Представљен нови број СНС „Информатора“
13.05.2021.

Поводом постигнутих изузетних резултата и освојених бројних медаља на Међународном пливачком такмичењу „Младост Розенфил“ у Зрењанину, град Лесковац је организовао пријем у Свечаној сали.

Тренер пливачког клуба „Лесковац“ Милан Китановић, овим поводом је изјавио како је задовољан трудом, радом и успесима својих пливача.

„Презадовољан сам успесима мојих пливача с обзиром на то да су на последња 3 такмичења освојили велики број медаља. Имали смо прилике да на Државном првенству пре 3 месеца, пливачица Ива Петковић испуни норму за репрезентацију на 50 метара, 100 метара и 200 метара прсно, а затим је на истом том такмичењу испунила норму и за Јуниорску Балканијаду у дисциплини на 100 метара и 200 метара прсно. Ту су и остали такмичари, који су освајачи медаља уназад неколико година. Јелена Ћирић и Павле Јоић који је троструки државни првак. Такође, освојили смо и штафету која нам је била друга у Србији у категорији кадета“, рекао је тренер Милан Китановић.

Китановић је истакао да су се током прирема за такмичење придржавали свих прописаних епидемиолошких мера и да су се трудили да их актуелна пандемија не омета.

„Планови за предстојећи период, односно за следећу годину је Европско јуниорско првенство, дакле веома смо близу норме на 100 метара прсно. Ива Петковић има још 2 године да исплива ту норму, али се надамо да ће је већ следеће године испунити. Овом приликом бих похвалио и остале пливаче, који се труде и долазе редовно на тренинге, наравно, не бих желео да заборавим њихове родитеље, јер поред свих обавеза, они издвајају времена и доводе своју децу на пливање“, закључио је Китановић.