Обележена слава града Лесковца – Света Тројица

Возач имао 4,93 промила алкохола у крви
24.06.2024.
Сутра без струје бројне улице у Лесковцу
25.06.2024.
Возач имао 4,93 промила алкохола у крви
24.06.2024.
Сутра без струје бројне улице у Лесковцу
25.06.2024.
Светом литургијом, литијом, пресецањем колача у цркви и у седишту града данас је обележена градска слава Лесковца, Света Тројица.
Свету литургију је данас у цркви Свете Тројице служио Његово Високопреосвештенство Архиепископ и Митрополит нишки Г. Арсеније са свештенством лесковачке цркве.
Велики број верника, на челу са Његовим Високимпреосвештенством Арсенијем и свештенством лесковачке цркве, руководиоцима града на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем, представницима војске и полиције, је након свечане литургије одржаној у Саборном храму Свете Тројице, прошао улицама града – Булеваром ослобођења, централним тргом, у парку је очитана молитва код записа, након чега је у црквеном дворишту пресечен колач.
Празник Силаска Светога Духа на апостоле представља догађај конституисања цркве Христове овде на земљи, ви прослављате Бога у Светој Тројици, Оца и Сина и Свеога Духа као своју градску славу како и доликује српским домаћинима, да прослављају своје заштитнике, Свету Тројицу, Господа нашег и сазнатеља, живоначелну тројицу која је даровала живот свима нама и Господ који је и створио овај свет и ми смо се данас помолили и на Светој литургији и литији која је прошла градским улицама, али и на овом чину резањем славског колача за све грађане града Лесковца, призвали благослов божји и благодат божју да обитава над свима нама, заблагодарио је Архиепископ и Митрополит нишки Г. Арсеније.