NPS: Teretane na otvorenom: Pumpanje mišića i cifara

Представници локалне самоуправе посетили газдинство породице Маринковић из села Карађорђевац
21.05.2024.
Сутра без струје Медвеђа, Бојник, Лебани и 17 села
22.05.2024.
Представници локалне самоуправе посетили газдинство породице Маринковић из села Карађорђевац
21.05.2024.
Сутра без струје Медвеђа, Бојник, Лебани и 17 села
22.05.2024.
Ovih dana u Leskovcu kao pečurke posle kiše niču teretane na otvorenom. U tome naša vlast očito vidi dve namene. Prva je da narod pumpa mišiće, a druga i daleko bitnija za vrh vlasti u Leskovcu je da se pumpaju cifre oko izgradnje istih.
     Nije teško da prostim interesovanjem za ove stvari čak i običan čovek dođe do zaključka da su ove teretane debelo preplaćene. U ovakvoj ekonomskoj situaciji politika javne potrošnje koju vodi ova vlast je gotovo fatalna po naše društvo. U razgovoru sa nekim Leskovačkim privrednicima koji imaju registrovane firme i bogato iskustvo i u pravljenju sprava za vežbanje na otvorenom i pojedinim koji se bave građevinom dolazimo do informacija da su cene izgradnje i opremanja daleko niže od onih koje nam se serviraju kao gotova stvar. Evo i nekih cena do kojih smo došli
  • Priprema terena najviše do 200 000 rsd
  • Materijal podloge sa ugradnjom do 250 000 rsd
  • Proizvodnja sprava za vežbanje zajedno sa transportom i ugradnjom je oko 130 000 rsd po spravi.
      GrO Narodnog pokreta Srbije Leskovac  daje jako lep i koristan predlog, koji može za u buduće dati rešenja kada su u pitanju ovakvi poduhvati. Zašto se ne bi mogli ovakvi sadržaji izrađivati i proizvoditi u okviru praktične nastave Mašinske škole Rade Metalac? Smatramo da Mašinska škola Leskovac ima dovoljno stručnog nastavnog kadra, da ovakve poduhvate izrađuje u okviru programa stručne nastave, čime bi se dobilo na  kvalitetu obrazovanja a i dodatni izvor prihoda za Mašinsku školu. Davanjem sertifikata za izradu ovakvih sadržaja Mašinskoj školi bi bila najkvalitetnija investicija za budućnost Leskovačke privrede, a to je naravno uvek investiranje u znanje i obrazovanje. GrO NPS Leskovac se oduvek zalaže za promociju sporta i zdravog života. Jedina stvar koja stvara problem u ovakvim projektima je cena koju svi građani ovog grada plaćaju iz svog džepa a da pritom imaju zarade koje su najniže u republici. Svaki sportski objekat koji ova vlast sagradi često ima cenu koja je nerealno veće od tržišne što dovodi u pitanje namere zbog kojih se ovakvi projekti uopšte izvode.