Нови ректор Универзитета у Нишу професор Технолошког факултета у Лесковцу проф. др. Јован Степановић

Почетак Кроса РТС-а Кроз Србију окупио око 7500 учесника у Лесковцу
17.05.2024.
Уређују се стазе на Светоилијском гробљу
17.05.2024.
Почетак Кроса РТС-а Кроз Србију окупио око 7500 учесника у Лесковцу
17.05.2024.
Уређују се стазе на Светоилијском гробљу
17.05.2024.
На основу одлуке Савета Универзитета у Нишу нови ректор је проф. др Јован Степановић.
Проф. др Јован Степановић редовни је професор Технолошког факултета у Лесковцу. Рођен је 1964. године у Сврљигу где је завршио основну школу, средњу школу завршио је у Нишу, а Технолошки факултет у Лесковцу 1989. године. Магистарску тезу је одбранио 1993. године, а докторску дисертацију 1997. на истом факултету. Једно време обављао је функцију декана Технолошког факултета. Радио је као професор у Бања Луци, Травнику и Зрењанину. Поред бројних функција био је и председник Савета за статутарна питања Универзитета у Нишу, а обављао је и функцију  проректора за научни рад и издавачку делатност Нишког универзитета.
Познат је у научним круговима јер је објавио преко 90 радова у међународним, регионалним и националним часописима и више од 150 на разним међународним и националним скуповима.
Изабрани ректор Универзитета у Нишу ступа на дужност 1. октобра 2024. године.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић упутио је честитке професору Степановићу и истакао да Лесковац мора бити поносан на чињеницу да ће професор лесковачког факултета обављати ову важну дужност:
„Ваша посвећеност образовању и ваша стручност доносе наду у будућност наше образовне заједнице. Ваша улога ће бити кључна у вођењу Универзитета у Нишу ка новим висинама. Нека ваш рад буде обележен успехом, иновацијама и просперитетом за све студенте и запослене.“