Dokle vise sa pljackom naroda, gospodo iz SNS-a?

Традиционални пријем на Међународни дан Рома
08.04.2024.
Представници братског града Бијељине код градоначелника Лесковца
09.04.2024.
Традиционални пријем на Међународни дан Рома
08.04.2024.
Представници братског града Бијељине код градоначелника Лесковца
09.04.2024.
Znamo da se u ovom gradu ništa ne može preduzeti u javnom sektoru bez “nečije” dozvole. Zbog toga se pitamo da li je u izvršenje krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja zbog koje je uhapšeno osam predsednika Saveta mesnih zajednica u Leskovcu, umešan neko i iz samog vrha SNS-a? 
Gotovo da ni 7 dana ne može da prođe a da na svetlost dana ne izađe još jedna pljačka u režiji kriminalne organizacije pod nazivom SNS. Naime, kako smo saznali iz medija, ovih dana je uhapšeno osam osoba za koje se sumnja da su zloupotrebili službeni položaj i direktno pljačkali novac svih građana koji plaćaju porez. Ukupna “šteta” po nas građane, a za uhapšene “korist”, iznosi nešto više od 7 400 000 dinara. 
Ovakav skandal je samo jedan od skandala koji nam je vladajuća klika priredila za ovih dvanaest godina. Svakog dana se potpisuju ugovori i preko njih troše sredstva koja svim građanima sve više iz džepa vadi ova kriminalna vlast. Kako smo i ranije navodili, ponavljamo i sada da svaki sklopljen ugovor ove vlasti sa privatnim preduzetnicima koji su njima bliski ima odlike netransparentnosti, često i uslove na ivici zakona, a često ih i prate osnovane sumnje za zloupotrebe. 
Gradski odbor Narodnog pokreta Srbije Leskovac pozdravlja i podržava akciju posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu. Nadamo se da će se sve činjenice u vezi sa ovim slučajem rasvetliti, kao i da će svako ko se na ovaj način ogrešio o zakon privesti pravdi i pozvati na odgovornost. Ono što mi mislimo da zavređuje posebnu pažnju i mora se dodatno ispitati je odgovornost ljudi koji su u samom vrhu gradske vlasti. Kako je već poznato, u ovom gradu se vlast ne vodi zakonskim normama i moralnim principima, već isključivo voljom jednog čoveka. Postavljamo pitanje da li je ovaj kriminalni poduhvat mogao biti omogućen da nije bilo nečijeg “aminovanja”. 
Neka od načela koje visoko vrednuje Gradski odbor Narodnog pokreta Srbije su transparentnost politike i preuzimanje zakonske i moralne odgovornosti za svakog pojedinca, kao i celokupne organizacije. Nadamo se da ovaj slučaj neće, kao i mnogi pre njega, završiti u fioci sudskih kancelarija dok ne zastari. Odgovornost za svaki postupak mora biti temelj i načelo izgradnje boljeg i pravednijieg društva za sve građane.