Расписан јавни позив за остваривање права на омладинску картицу

Ухапшени због наношења тешких телесних повреда
15.03.2024.
Град Лесковац и Општина Струмица из Северне Македоније потписали споразум о братимљењу
15.03.2024.
Ухапшени због наношења тешких телесних повреда
15.03.2024.
Град Лесковац и Општина Струмица из Северне Македоније потписали споразум о братимљењу
15.03.2024.
У сали Градског већа данас је одржана конференција поводом расписивања јавног позива за младе од 18-30 година за остваривање права на омладинску картицу.
Стефан Китановић, посланик у Народној скупштини града Лесковца и Александар Стојановић, координатор Канцеларије за младе, говорили су на поменутој конференцији за медија, и тада је истакнуто:
„Расписивањем јавног позива на корак смо до издавања омладинске картице. Ми смо прва локална самоуправа која је иницирала и спровела у дело једну такву идеју за све младе особе. Пре две године смо представили идеју омладинске картице и расписали јавни позив. Од тада, да је идеја препозната као квалитетна говори чињеница да су уследили позиви бројних локалних самоуправа које су такође изразиле жељу да младима омогуће омладинску картицу. Нама је драго да је идеја препозната као квалитетна.
Целокупна процедура прати Правилник о начину коришћења услуга са посебним погодностима установа култура и спорта од стране омладине на територији града Лесковца који је усклађен са Законом о Младима, као и Стратегијом за унапређење положаја младих града Лесковца 2021-2025. година.
Велику подршку у спровођењу ове иницијативе имали смо директно од градоначелника др Горана Цветановића.
Позив се упућује свим младим пунолетним грађанима узраста од 18 до 30 година живота са пребивалиштем на територији града Лесковца, који су држављани РС. Пријаве су отворене од данас 15.03. и трају до 30.04.2024. године.
Јавне установе у области културе и спорта су својим унутрашњим актима регулисале врсте конкретних услуга које подлежу коришћењу од стране корисника услуга са посебним погодностима.
Циљ целокупне идеје јесте да млади знају да је град увек ту за њих, као и мотивисање младих суграђана да се што више укључују у културна и спортска дешавања.“