Градоначелник Цветановић на представљању новог издања Сиве књиге 2024.

Зашто се избори понављају само у Београду?
07.03.2024.
Саобраћајна полиција најавила појачане контроле од 11. марта
08.03.2024.
Зашто се избори понављају само у Београду?
07.03.2024.
Саобраћајна полиција најавила појачане контроле од 11. марта
08.03.2024.
Данас је у Палати Србије на 16. годишњој конференцији о економским реформама у Србији одржано представљање новог издања Сиве књиге 2024. НАЛЕД-а ком је присуствовао и градоначелник Лесковца и члан УО НАЛЕД-а по трећи пут, др сци. мед. Горан Цветановић са сарадницима Зораном Вукашиновићем, секретаром Скупштине града Лесковца и Новицом Николићем, директором ЈП Урбанизам и изградња.
Уводно обраћање и преглед препорука Сиве књиге изнео је Дејан Ђокић, председник ИО НАЛЕД-а.
„У новој публикацији Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) „Сива књига 16“ укупно 13 препорука добило је ознаку „Безготовинска плаћања“због њихове важности за сузбијање сиве економије и даљег развоја електронске управе и пословања.“
Он је на представљању публикације, казао да нова Сива књига доноси и 19 нових и 81 ажурирану и унапређену препоруку за уклањање административних препрека пословању у Србији.
„Иако цела Сива књига почива на европским вредностима и принципима фер конкуренције, транспарентности, владавине права и одрживог развоја и ове године издвојили смо 18 реформских иницијатива које су понеле ЕУ беџ због свог нарочитог значаја за брже европске интеграције Србије“, рекао је Ђокић.
О перспективи и реформским приоритетима међународне заједнице говорили су Матео Коланђели, директор ЕБРД за Западни Балкан, њ. е. Аника Бен Давид, амбасадорка Шведске у Србији и њ. е. Емануел Жиофре, шеф делегације и амбасадро ЕУ у Србији, док су о перспективи и реформским приоритетима Владе Србије говорили др Михаило Јовановић, министар информисања и телекомуникација, др Јелена Беговић, министарка науке, технолошког развоја и иновација, и проф. др Даница Грујичић, министарка здравља.
На самом крају дешавања одржано је свечано закључење и додела годишњих признања и у том делу се присутнима обратио Владислав Цветковић, Лесковчанин и председник УО НАЛЕД-а.
Градоначелник Цветановић разговарао је и са председником Цветковићем, али и другим међународним званичницима и званичницима Владе.
За реформатора године изабран је Михаило Јовановић, министар информисања и телекомуникација и том приликом му је уручено признање.