Реконструкција водоводне мреже у улици Воје Николајевића

Традиционални састанак са директорима школа на почетку школске године
31.08.2023.
Градоначелник посетио ђаке прваке у ОШ Радоје Домановић у Манојловцу
01.09.2023.
Традиционални састанак са директорима школа на почетку школске године
31.08.2023.
Градоначелник посетио ђаке прваке у ОШ Радоје Домановић у Манојловцу
01.09.2023.
Град Лесковац је инвестицијом вредном 9,9 милиона динара започео реконструкцију водоводне мреже у улици Воје Николајевића дугој 665 метара.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас обишао радове и тим поводом на конференцији за медије казао:
„Адекватни услови за живот сваког становника на територији града Лесковца су циљ деловања одговорне локалне самоуправе. Изградња и реконструкција улица, али и водоводне мреже су важан сегмент рада с обзиром на то да, због дугогодишњег занемаривања, Лесковац и даље функционише са водоводним цевимa које су старе преко неколико деценија. До сада је у ову област уложено скоро милијарду динара чиме је изграђено и замењено преко 115 хиљада метaра мреже. Намера је да се дотрајале цеви замене на читавој територији града, као и да се настави са изградњом нове водоводне мреже.“
У име ЈП Урбанизам и изградња, на основу чијег пројекта се изводе радови, обратила се Љиљана Михајловић, технички директор:
„Постојећа водоводна мрежа у овој улици је била у веома лошем стању, различитог пресека и материјала. Реконструкција се врши уградњом нових полиетиленских цеви велике густине пречника 110 и са притиском од 10 бара.
Новоизграђена водоводна мрежа биће превезана у улици Солунских ратника и Топлички устанак, а извршиће се и превезивање свих улица које се наслањају на предметну улицу. На крају ће се извршити и превезивање корисника којих у овој улици има 50-ак.“
Извођач, ГДП Инвестпродукт из Лебана, је у радове уведен 21. августа и рок за извођење радова износи 60 дана.