Вртић „1001 радост”после 49 година добио нову столарију

Градоначелник Цветановић обишао комплекс Виле Јана у Великој Копашници
05.08.2023.
Министар Александар Мартиновић посетио Лесковац
08.08.2023.
Градоначелник Цветановић обишао комплекс Виле Јана у Великој Копашници
05.08.2023.
Министар Александар Мартиновић посетио Лесковац
08.08.2023.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић посетио је данас са својим сарадницимa вртић „1001 радост“ где се изводе радови на замени столарије. За ову инвестицију град Лесковац је издвојио 5,4 милиона динара. 
Испред локалне самоуправе обратио се Владимир Бранковић.
„Обезбедити најмлађима најбоље услове да расту, развијају своје потенцијале и дати им најбољу основу да постану добри, успешни људи, један је од главних приоритета наше локалне самоуправе на челу са градоначелником др Гораном Цветановићем.  
Вртић 1001 радост трећи је по старости у нашем граду и у њему се налази управа Предшколске установе Вукица Митровић. Од отварања вртића, давне 1974. године па до данас, ово је прва овако значајна инвестиција у сам објекат. Основни циљ је да се побољша енергетска ефикасност и да 150 малишана који похађају овај вртић добију лепши, пријатнији амбијент у коме ће проводити време и дружити се са својим вршњацима. У току прошле године у вртићу „Колибри“ у Радничком насељу извршена је реконструкција грејања у вредности од 3,3 милиона динара, као и вртићима у Вучју и Грделици, у укупној вредности 6,6 милиона динара.
Град Лесковац наставиће да и убудуће ради на стварању што бољих услова у образовним установама у нашем граду јер нам је циљ да све оне добију модеран изглед и, што је још важније, топле учионице и адекватне услове за боравак деце“, закључио је и подсетио да су у току и радови на енергетској санацији основних школа у Манојловцу, Живкову и Губеревцу и да ће ученици у њима нову школску годину започети у знатно бољим условима“, каже он.
Оливера Тошић, директорка Предшколске установе Вукица Митровић, захвалила се локалној самоуправи и градоначелнику Цветановићу у име целе установе, родитеља и деце, јер је ова инвестиција веома важна за одвијање васпитно-образовног рада.
„У овај вртић се од његовог оснивања ништа није улагало осим што смо променили портал на улазним вратима и средили два тоалета, тако да је енергетска ефикасност јако важна. Биће много бољи услови за рад и деце и васпитача. Радови обухватају велику површину, раде се и портали. Овде имамо седам група, од јаслене, до припремно-предшколског програма, као и поподневну групу, а о њима брину васпитачи, медицинске сестре вапитачи и превентивна сестра, која води рачуна о здрављу наших малишана. Сигурна сам да ће 1. септембра сви они овде ући озарени, са осмехом на лицу.
Ове године смо улагањима од 1,4 милиона динара урадили и грејање у Брестовцу, урађено је и грејање у вртићу „Колибри“ и „Мајски цветови“ у Вучју. То су велике инвестиције, а сва средства иду из буџета града“, закључила је и истакла да ПУ „Вукица Митровић“ похађа 2400 детета.