Италијански инвеститор ће запослити све труднице и породиље из Џинсија

Испеци, па реци
03.08.2023.
Редовне исплате из градског буџета за трошкове образовних установа
04.08.2023.
Испеци, па реци
03.08.2023.
Редовне исплате из градског буџета за трошкове образовних установа
04.08.2023.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас обишао италијанску компанију Аунде, која је свој рад, односно обуку запослених, започела 1. августа. У простору некадашње Синтетике, Аунде је почео да уноси своје машине, започео рад и врши обуку запослених.
„Након позитивног искуства са пословањем у Јагодини од 2014. године, где имају 900 запослених, компанија је одлучила да прошири производњу и одлучила се за наш град. Потписали смо уговор о закупу овог објекта и њихов рад, односно обука запослених је, као што смо и најавили, започела 1. августа. Тренутно има 40 машина и 40 запослених. Све машине су потпуно нове, немачке су и свака је вредна око 4000 евра. Имајући у виду да су потребе компаније много веће, а и да су се обавезали уговором, до 1. септембра они планирају запослење минимум  300 радника.
Захваљујем вам још једном што сте за дом своје компаније изабрали наш град и што сте препознали да Лесковац јесте погодно место за инвестирање. Желим вам успешан рад, да много наредних година успешно послујете и да имамо успешну сарадњу“ – рекао је градоначелник Цветановић.
Генерални директор Аунде-а Анино де Венеција се захвалио на посети и подршци локалне самоуправе:
„Пре свега захваљујем се радницима који су почели да раде у нашој компанији. Обећали смо да ћемо кренути одмах након потписивања и испунили смо то обећање. Имамо много пројеката, зато морамо да растемо, да запошљавамо. Искористио бих ову прилику да позовем све незапослене и људе из фирме која је овде пословала да постану део наше породице.
Саопштио бих и једну важну ствар. На идеју која је потекла од градоначелника, Аунде је донео одлуку да запосли све жене које су на трудничком и породиљском одсуству, а које су радиле у компанији Џинси. Ово је још једна потврда чињенице да Аунде функционише као велика породица и да води рачуна не само о активним радницима, већ и о онима који су на одсуству и баве се „слатким обавезама“ и породицом.“
Градоначелник се приликом посете осврнуо и на ситуацију са компанијом Џинси у погледу дуговања према радницима и казао да је јуче разговарао са Јасином Денизом и поново му нагласио да је најважнија исплата тих дуговања, иако то није надлежност локалне самоуправе, али да су потребе и проблеми суграђана на првом месту, док је Дениз одговорио да ће дати све од себе и да чека договор око продаје машина. Додао је да Џинси има машине, опрему и робу и да локална самоуправа има законске могућности да задржи све те машине док дужник Џинси не измири своје дуговање, а уколико то не учини 30. 08. може спровести извршење и своје доспело потраживање да намири из вредности машина, да Џинси има и објекат у улици Солунских ратника који је њихово власништво, па је отворена могућност да своје потраживање намири и из вредности тог објекта.