Први Етно сајам у Лесковцу

Градоначелник Лесковца поново изабран за члана Председништва Српског лекарског друштва Репубике Србије
29.06.2023.
Дани вишње у Радоњици
30.06.2023.
Градоначелник Лесковца поново изабран за члана Председништва Српског лекарског друштва Репубике Србије
29.06.2023.
Дани вишње у Радоњици
30.06.2023.
Градоначелник Цветановић је у сали Скупштине града приредио пријем за директоре Пољопривредних служби, пожелео им добродошлицу и захвалио се на одржавању Етно сајма у Лесковцу. 
„Вероватно знате да Лесковац има регистрована три бренда: роштиљ месо, лесковачку спржу и лесковачки ајвар и на добром смо путу да у току текуће године региструјемо и четврти бренд, а то је лесковачка љутеница која треба да добије заштићено географско порекло.
Пољопривредним културама које се највише производе на нашој територији, а то су кромпир, паприка, јагода, крушка и вишња, у овом дугом временском периоду  посветили смо манифестације, које су постале лепа традиција. Прву Кромпиријаду, као и Дане вишања, крушака, сам имао част да отворим. Већ сутра у Радоњици имамо манифестацију посвећену вишњама, пошто је у току берба овог воћа у читавој Србији.
Откако смо преузели одговорност за управљање градом, за субвенције пољопривредним произвођачима, уређење атарских путева, комасацију, електрификацију поља, противградну одбрану, уложили  смо 710 милиона динара. У свим активностима везаним за пољопривредну делатност, град Лесковац, али и сви наши суграђани, увек се ослањају на помоћ и подршку Пољопривредне саветодавне стручне службе. Захваљујем се свима њима који увек делују преветивно, едукативно и усмеравају све произвођаче да благовремено предузму све потребне мере, како би се добио што квалитетнији производ.“
Државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Ивана Поповић, је тада казала:
„Оно што је мени посебно драго је да ми имамо све више пољопривредника који праве тај један корак даље и своје производе са њива прерађују у фантастичне прехрамбене деликатесе. То је нешто по чему наша Србија може да буде препознатљива у читавом свету, прави смо уметници када су храна у питању и гостопримство у питању. Зато ми је посебно драго што сам имала прилику да обиђем штандове и да видим који су то деликатеси које наша Србија може да представи у читавом свету, да се и ми подсетимо наших традиционалних производа. Град Лесковац је увек дивно место које има фантастично гостопримство, хвала им на подршци у организовању ове манифестације.“