Амбасадор Републике Пољске у Лесковцу

Браћа Ђокић отворила још један угоститељски објекат
08.06.2023.
Исплате за радове, накнаде породиљама, јубиларне награде
08.06.2023.
Његова екселенција амбасадор Републике Пољске у Србији Рафал Перл је данас боравио у Лесковцу. Повод посете нашем граду је изложба  „Борба са зубом времена“ – документовање и реконструкција светске баштине – пољско искуство, отворена у холу Народног музеја Лесковац, као и посета Народној библиотеци „Радоје Домановић“ и донација комплета књига пољских аутора овој установи.
Пре званичног отварања изложбе и обиласка Библиотеке амбасадор је посетио седиште града Лесковца, где су он и градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић на састанку разговарали о разним темама и одржали конференцију за медије.
Градоначелник Цветановић је изразио задовољство што амбасадор Пољске борави у Лесковцу и што је град на Ветерници постао део добрих односа  Пољске и Србије и рекао:
„Велика нам је част и задовољство што боравите у нашем граду, што ћете се упознати са његовим лепотама, са, пре свега, срдачним људима, са нашом богатом традицијом и историјом. Посвећени смо стварању и јачању добрих односа са земљама у региону, Европи и читавог света, зато су наша врата увек отворена за наше драге госте.
Надам се да ће из ове посете проистећи бројне могућности за даљим повезивањем наших држава и народа, желим Вам пријатан боравак у Лесковцу и од срца захваљујем на посети.“
Амбасадор Перл се захвалио градоначелнику на пријему, казао да му је драго што је у Лесковцу и нагласио да је град на Ветерници, као и Царичин град који је посетио прошле године, добар пример очувања историје и археолошког искуства:
„Разговарали смо о бројним темама и честитам Лесковчанима на томе што Лесковац напредује добро, што има бројне инвестиције, улаже средства у културу, здравствену заштиту, што је веома важно.
Градоначелник Цветановић је врло успешан домаћин и увек ми је драго да посетим градове широм Србије. Посетио сам многе градове, села и вароши и сматрам да се наши народи морају повезивати и путем других, а не само главих градова. Ово је прва званична посета Лесковцу, али се надам да није последња.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *