Амбасадор Републике Пољске у Лесковцу

Браћа Ђокић отворила још један угоститељски објекат
08.06.2023.
Исплате за радове, накнаде породиљама, јубиларне награде
08.06.2023.
Браћа Ђокић отворила још један угоститељски објекат
08.06.2023.
Исплате за радове, накнаде породиљама, јубиларне награде
08.06.2023.
Његова екселенција амбасадор Републике Пољске у Србији Рафал Перл је данас боравио у Лесковцу. Повод посете нашем граду је изложба  „Борба са зубом времена“ – документовање и реконструкција светске баштине – пољско искуство, отворена у холу Народног музеја Лесковац, као и посета Народној библиотеци „Радоје Домановић“ и донација комплета књига пољских аутора овој установи.
Пре званичног отварања изложбе и обиласка Библиотеке амбасадор је посетио седиште града Лесковца, где су он и градоначелник др сци. мед. Горан Цветановић на састанку разговарали о разним темама и одржали конференцију за медије.
Градоначелник Цветановић је изразио задовољство што амбасадор Пољске борави у Лесковцу и што је град на Ветерници постао део добрих односа  Пољске и Србије и рекао:
„Велика нам је част и задовољство што боравите у нашем граду, што ћете се упознати са његовим лепотама, са, пре свега, срдачним људима, са нашом богатом традицијом и историјом. Посвећени смо стварању и јачању добрих односа са земљама у региону, Европи и читавог света, зато су наша врата увек отворена за наше драге госте.
Надам се да ће из ове посете проистећи бројне могућности за даљим повезивањем наших држава и народа, желим Вам пријатан боравак у Лесковцу и од срца захваљујем на посети.“
Амбасадор Перл се захвалио градоначелнику на пријему, казао да му је драго што је у Лесковцу и нагласио да је град на Ветерници, као и Царичин град који је посетио прошле године, добар пример очувања историје и археолошког искуства:
„Разговарали смо о бројним темама и честитам Лесковчанима на томе што Лесковац напредује добро, што има бројне инвестиције, улаже средства у културу, здравствену заштиту, што је веома важно.
Градоначелник Цветановић је врло успешан домаћин и увек ми је драго да посетим градове широм Србије. Посетио сам многе градове, села и вароши и сматрам да се наши народи морају повезивати и путем других, а не само главих градова. Ово је прва званична посета Лесковцу, али се надам да није последња.“