Отварање ФЕКК Конвенције на градском тргу

Делегација Министарства за јавна улагања посетила лесковачку Општу болницу
15.05.2023.
Исплаћени путни трошкови запосленима у образовању
16.05.2023.
Делегација Министарства за јавна улагања посетила лесковачку Општу болницу
15.05.2023.
Исплаћени путни трошкови запосленима у образовању
16.05.2023.
у Лесковцу званично отворена 43. ФЕКК Конвенција на градском тргу.
Церемонији отварања претходио је дефиле учесника кроз центар града у пратњи мажореткиња и добошара и откривање спомен обележја 43. Конвенције на тргу. У јутарњим часовима је одржан молебан за упокојене чланове ФЕКК-а у Оџаклији.
На самом почетку обратио се градоначелник Лесковца и председник ФЕКК Србије др сци. мед. Горан Цветановић и уз карневалски поздрав „ЈАСУ, ЈАСУ, ЈАСУ“ изразио задовољство што je Лесковац угостио око 100 учесника из читавог света.  
„У породицу карневалских градова Лесковац је ушао пре скоро две деценије и поносни смо на наш карневал,  драгуљ у круни карневалских фестивала у Србији и шире. Вечерас вам у самом срцу Лесковца, на централном тргу, приказујемо делић те атмосфере која сваког лета окупи преко 2000 учесника и више десетина хиљада посетилаца. Лесковачки карневал заузима значајно место у туристичкој понуди нашег града и има важну улогу у промоцији лесковачког краја. Добра је прилика да се бројни гости из других градова и земаља упознају са нашим градом и оним што он нуди, као и да се они представе нашим суграђанима. Маске, игре, музика и забава, приказ традиције и културе различитих народа улепшају сваку карневалску поворку у нашем Лесковцу.
Вредно и посвећено смо радили да будемо центар одржавања 43. конвенције и част нам је што су се надлежни одлучили у корист Лесковца у односу на Колумбију која нам је била конкурент. Надам се да се да ћемо оправдати ваше поверење и да ћете бити задовољни организацијом генералне Скупштине и годишње конвенције Фестивалских градова света.“
Скупу се обратио и председник Интернационалног борда ФЕКК Ларс Алгел захвалио се на гостопримству и рекао:
„Част нам је што смо вечерас у Лесковцу на 43. Конвенцији, овде смo упознали добре људе. Захваљујем се градоначелнику Цветановићу на гостопримству. Вечерас можете видети заставе земаља, наше карневалисте. Наш мото је да сви треба да радимо заједно. Да су све земље без мржње и спремне на заједништво. Очекујемо плодоносну и успешну Конвенцију где ће се представити 15 делегација. Сви Лесковчани су веома дружељубиви. Хвала вам!“
Након званичног отварања уследио је наступ лесковачких карневалских група, а онда и мини ватромет.