Изградња водоводне мреже од Доње Јајине до Горње Јајине и Паликуће

Исплата удружењима из области социјалне заштите и 14 милиона Лесковцу за ову област
26.04.2023.
Промоција Пензионерских картица у Лесковцу
27.04.2023.
Исплата удружењима из области социјалне заштите и 14 милиона Лесковцу за ову област
26.04.2023.
Промоција Пензионерских картица у Лесковцу
27.04.2023.
Град Лесковац има своју мисију – да обезбеди квалитетнији живот суграђанима у свим областима. Свакодневно се ради на подизању тог квалитета, на унапређењу града, а резулати су видљиви на сваком кораку.
У току су радови на изградњи водоводне мреже Доња Јајина-Горња Јајина-Паликућа у дужини од 2,6 км за шта је из буџета града издвојена сума од 11,8 милиона динара. Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је са сарадницима обишао поменуте радове и том приликом рекао:
„До сада је у реконструкцију и изградњу водоводне мреже уложено преко 900 милиона динара чиме је изграђено и замењено преко 94 хиљаде метaра мреже. Циљ нам је да сву азбестну водоводну мрежу заменимо новом на територији читавог града, али и да константно градимо нову водоводну мрежу.
Што тиче овог краја, прошле године смо уредили део коловоза општинског пута Доња Јајина-Шишинце са 8,5 милиона динара из буџета града Лесковца, док смо у претходном периоду рехабилитовали још две важне саобраћајнице у вучјанском крају – удруженим снагама са Министарством привреде смо уложили 42,3 милиона динара у пут Мирошевце – Славујевце, уједно је реконструисан и пут на релацији Горња Јајина – Бунушки чифлук у вредности од 20,2 милиона динара. У нашем граду је урађено много, али ми испуњавамо зацртане циљеве и постављамо нове, веће и значајније, јер сам сигуран да увек можемо и квалитетније и боље.“
Љиљана Михајловић, технички директор ЈП Урбанизам и изградња, казала је:
„Снабдевање водом насељених места Горња Јајина и Паликућа планирано је из два правца Доње Јајине и из правца Великог Трњана. Начин снабдевања из два смера тзв. везивањем у прстен омогућава се оптимално и уредно снабдевање корисника водом. Овим уговором обухваћени су радови на изградњи примарног вода из правца Доње Јајине, као и реконструкције једног дела водоводне мреже у Јајини која је малог профила.“
Члан Савета месне заједнице Горња Јајина Драгана Станковић рекла је да је увођење водоводне мреже од круцијалног значаја за све мештане и да ће ова инвестиција олакшати функционисање и обезбедити бољи квалитет живота многих домаћинстава.