Отворен још један приватни вртић у Лесковцу

Да створимо земљу,  у којој ће се ценити ред, рад и труд…
29.03.2023.
Поново постављени стубићи на почетку пута до репетитора на брду Хисар
30.03.2023.
У Лесковцу почиње са радом још један приватни вртић, „Звездица“, у коме ће боравити 78 малишана. Вртић је намењен деци узраста од три године до поласка у школу, а биће смештена у три групе.
Отварању вртића присуствовао је градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са својим сарадницима. Он је колективу вртића пожелео много успеха у раду и истакао да предшколско образовање деци пружа подстицај да развију све своје способности.
„Боравећи у објектима који се баве предшколским образовањем деца стичу најранија знања, уче да буду у колективу и припремају се за одлазак у школске клупе.
Последњих година, са повећањем броја запослених у нашем граду, бележи се и тренд повећања броја захтева за боравак деце у предшколској установи. Зато је укључивање приватних субјеката у овај сегмент друштва од великог значаја.  Потребу за проширењем предшколских капацитета препозналe су и породице Филиповић и Мишић и за ту намену адаптирале простор на површини од преко 400 метара квадратних метара. О деци ће бригу водити шест васпитача, медицинска сестра, педагог и спремачица“, навео је градоначелник Цветановић и похвалио аутентичан амбијент у коме се овај вртић налази, будући да се ради о кући из међуратног периода, када је Лесковац био банкарски и индустријски центар и која је заштићена као споменик културе. Он је додао да је све веће интересовање приватних субјеката за отварањем вртића, што показује да имају поверење у локалну самоуправу, која је изједначила услове за боравак деце у државним и приватним вртићима.
Директор ПУ „Звездица“, Милош Филиповић, истакао је да је много рада, труда, средстава и љубави уложено у покретање овог вртића, како би се испуниле све законске процедуре. Он је најавио да ће средином године проширити капацитете, јер је велика потреба и за јасленом групом. Захвалио се градоначелнику Цветановићу и локалној самоуправи на подршци и врло квалитетној сарадњи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

cropped-cropped-cropped-tabicon-1.png
👋 Добродошли на Прагматикос! Све новости, вести и занимљивости можете пратити управо овде, на једном месту! Телефон: 064 / 4 377 377 - Мејл: pragmatikosinfo@gmail.com
Упознај Прагматикос