ЦВЕТАНОВИЋ: НАРОД ВИДИ И ЗНА КОМЕ МОЖЕ ДА ВЕРУЈЕ, И ТО ЈЕ И ПОКАЗАО ВЕЛИКОМ ПОДРШКОМ СРПСКОЈ НАПРЕДНОЈ

Пливачи ПК Лесковац освојили 19 медаља
13.03.2023.
ИЗ ГРАДСКОГ БУЏЕТА 8,7 МИЛИОНА ЗА СПОРТСКЕ КЛУБОВЕ
13.03.2023.
Пливачи ПК Лесковац освојили 19 медаља
13.03.2023.
ИЗ ГРАДСКОГ БУЏЕТА 8,7 МИЛИОНА ЗА СПОРТСКЕ КЛУБОВЕ
13.03.2023.
У време када председник Републике Србије Александар Вучић позива на најшири консензус и јединство народа како би се држава одупрла међународним притисцима по питању Косова и Метохије, шачица људи иде по Србији позивајући на протесте, у намери да дестабилизацијом и распиривањем подeла прикупља јефтине политичке поене.
Подсећамо врле „родољубе“, међу којима има и оних који зарад личне користи лако пресвлаче политичке дресове или чак заступају интересе албанских криминалних структура, да је политика председника Вучића јасно и недвосмислено експлицирана његовим речима: „Положио сам заклетву на Устав Србије и Мирослављево јеванђеље. Ја да будем онај који ће потписивати независност Косова – нећу бити никада“. Приче о некаквој капитулацији и издаји националних интереса, које прокламују припадници квазипатриотских струја на српској политичкој сцени, потпуно су депласиране, злонамерне и косе се са потребом за чувањем мира и стабилности у времену које је за наш народ врло изазовно.
Политичке опције које свом народу желе добро и које не стављају свој партијски интерес и борбу за цензус и фотеље изнад интереса сопственог народа, у оваквим тренуцима, када се српски народ суочава са огромним притисцима и мора да води мудру спољну и унутрашњу политику, треба да иступају као брана националних интереса, а не као додатни фактор унутрашњих притисака и дестабилизације. Тиме што поступају потпуно у супротности са одговорном државотворном политиком, припадници тзв. „цензус коалиције“, само доказују да им је лични интерес главна водиља у политичком деловању. То су и доказали на посебним седницама републичког парламента о Косову и Метохији, када су пропустили прилику да конструктивним предлозима и сугестијама дају допринос решавању горућег националног питања, изабравши да инцидентима и насртајем на председника државе привуку пажњу на себе. Срећом, народ види и зна коме може да верује, и то је и показао великом подршком Српској напредној странци, а поготово председнику Вучићу на последњим изборима, дајући му апсолутни легитимет да заступа његове интересе. Није на одмет поменути да то увиђају чак и чланови назовипатриотских партија, па им се одбори осипају, а чланство прелази у Српску напредну странку, јер у њој види гарант за политику мира и стабилности, а у председнику Вучићу правог и истинског борца за чување суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије.
Као што је председник Вучић истакао када је говорио о формирању Народног покрета за државу, за нас је важно да ангажујемо све паметне људе, све оне који су за нормалну, пристојну Србију, све оне који желе развој и напредак Србије, да се ујединимо сви, да сачувамо нашу децу за будућност. То је политка мира и уједињења иза које поносно стојимо и од које неће одустајати.
Председник ГрО СНС Лесковац и члан Председништва СНС др сци. мед. Горан Цветановић