Градоначелник посетио Небојшу Ђорђевића и његову фарму оваца

На Светог Трифуна градоначелник обишао виноград породице Николић
14.02.2023.
Возио са 1,23 промила у организму, слетео са пута и ударио у ограду
14.02.2023.
На Светог Трифуна градоначелник обишао виноград породице Николић
14.02.2023.
Возио са 1,23 промила у организму, слетео са пута и ударио у ограду
14.02.2023.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас са сараднцима обишао фарму оваца у селу Дрћевац.
Фарма се налази у власништву господина Небојше Ђорђевића који је и власник ливнице у Лесковцу где упошљава 20 радника.
Градоначелник Цветановић је тада рекао:
„Налазимо се на пољопривредном газдинству Ђорђевић које се бави узгојем оваца и јагњади. Капацитет фарме, на површини од једног хектара је око 250 грла, а тренутно имају 70 одраслих јединки и 40 јагњади са планом проширења. Улагањем од око 100 хиљада евра господин Ђорђевић је 2021. године започео овај посао и данас успешно своје производе дистрибуира ресторанима широм Лесковца.
Од државе су добили повраћај средстава за матично стадо и кажу да су та средства веома значајна за опстанак на тржишту и развој пословања. Поред сточарства овај пољопривредник се бави и воћарством и на пространству од 15 хектара гаји шљиве и вишње,“ – и додао да је област пољопривреде кроз субвенције и инфраструктуру Град подржао са 650 милиона динара и најавио обилазак воћњака у наредном периоду.
Небојша Ђорђевић је тада истакао да је идеја иницијална била да од свега што се налази у Дрћевцу не буде економске користи, већ да након напорног рада у ливници дође ту и нађе мир.
„Фарма је самоодржива, може сама да покрива трошкове радне снаге, трошкове хране, тако да ужитак и љубав остаје мени. Имамо у плану да изградимо дестилерију или сушару, али то још увек нисмо разрадили.“