На Светог Трифуна градоначелник обишао виноград породице Николић

Премијерка Брнабић представила резултате рада Владе у Лебану
10.02.2023.
Градоначелник посетио Небојшу Ђорђевића и његову фарму оваца
14.02.2023.
Премијерка Брнабић представила резултате рада Владе у Лебану
10.02.2023.
Градоначелник посетио Небојшу Ђорђевића и његову фарму оваца
14.02.2023.
На Светог Трифуна градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић  је са сараднцима обишао винограде породице Николић, која у поседу има породичну винарију Aquila.
Пре традиционалног орезивања винограда од стране чланова породице Николић, градоначелник Цветановић је на конференцији за медије истакао:
„Виногради у Бабичком Виногорју имају огроман развојни и туристички потенцијал, а само поднебље крајњим производима пружа посебан укус и арому. Породица Николић већ дуги низ година са посвећеношћу ствара, негује и оплемењује своја вина, користећи најсавременије технологије, научна сазнања, али и традицију. На четири хектара породичног винограда производе од 10-15 хиљада литара годишње.
Град је поносан на вас и све оне који се баве овим послом. Наставите да успешно послујете, ми ћемо вам увек бити ослонац и подршка. Срећан празник, желим вам да и даље развијате своју производњу добар род, и пуне бачве.“
Душан Николић, власник винарије Aquila, рекао је:
"Надам се проширењу и подизању нових засада винове лозе са акцентом на домаће, аутохтоне сорте. Циљ нам је да се засади простиру на 10-12 хектара. Вина пласирамо на домаћем тржишту и планирамо инострани пласман."