ГРАДОНАЧЕЛНИК ЛЕСКОВЦА РЕИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА FECC-A СРБИЈЕ

Ухапшени због насилничког понашања
09.02.2023.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЛОКАЛНЕ ПОРЕСКЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ
09.02.2023.
Ухапшени због насилничког понашања
09.02.2023.
ОБАВЕШТЕЊЕ ЛОКАЛНЕ ПОРЕСКЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ
09.02.2023.
Данас је, у Лесковцу, одржана редовна изборна скупштина Федерацијe европских карневалских градова Србије којој су, поред представника града Лесковца, присуствовали представници FECC-а, европског борда, као и представници Раковице, Врњачке Бање, Беле Цркве, Шапца и Бање Ковиљаче.
На поменутој скупшини градоначелник Лесковца, др сци. мед. Горан Цветановић, је поново изабран за председника FECC-а.
Градоначелник Цветановић се захвалио на избору и поверењу које су му чланови FECC-а поново указали и истакао:
„Бити председник једне овакве организације за мене представља велику част, јер карневали, како на Балкану, тако и у земљама Европе, спадају међу најзначајније туристичке манифестације и карневалски покрет је покрет који зближава људе, спаја народ и афирмише националне културе.
Лесковац је готово две деценије, откад је ушао у породицу карневалских градова и карневалски дух пренео на југ, поносни домaћин Лесковачког карневала - манифестације која представља спој традиционалног и модерног и која чува традицију коледара и ускршњих карневала из Златног доба Лесковца. Наш град је устоличен као један од најважнијих карневалских градова који се поноси организацијом карневала и програмом који нуди.“
„Допринос ширења карневалског духа пре свега даје FECC Србије, јер је много урадио на њиховом оживљавању, а морам да поменем и господина Ларса Алгела, председника Управног одбора ФЕКК-а из Шведске, који је прошле године боравио у нашем граду на 16. Лесковачком карневалу. Као што сте већ информисани, Лесковац је изабран за домаћина 43. генералне FECC конвенције које ће се одржати у мају текуће године, што за наш град представља велику част. У периоду од 13. до 20. маја текуће године очекује се долазак између 150 и 200 чланова FECC-а из читавог света, који ће током седам дана трајања конвенције имати прилику да обиђу кањон Вучјанке, манастир Светог Јована Крститеља у Јашуњи, Народни музеј Лесковац, цркву Оџаклију и Свету Тројицу и да уживају у наступу лесковачких карневалских група,- и додао да ће у наредном периоду наставити са јачањем карневалског покрета у Србији, тежити ка повећању броја карневвала и карневалских група у иностранство, већој медијској промоцији истих, не би ли се сарадња проширила, дружење и зближавање кроз карневалску маску продубило.
На конференцији за медије говорио је члан борда FECC-a Александар Васовић који је говорио о значају карневала, великом успеху руководства и пожелео срећу градоначелнику Цветановићу у даљем раду. 
"Веома смо срећни и задовољни што је град Лесковац успео да се прикаже у најбољем светлу и победио Колумбију која је била противкандидат за 43. конвенцију,  као и што ћемо имати конвенцију FECC-а поново у Србији, након конвенција које су се одржале 2010. године у Врњачкој Бањи и у Шапцу."