Представници Црвеног крста Лесковца поделили пакетиће деци из самохраних социјално угрожених породица

Традиционални пријем за представнике медија код Градоначелника
13.01.2023.
СРЕЋНА ПРАВОСЛАВНА НОВА ГОДИНА
13.01.2023.
Традиционални пријем за представнике медија код Градоначелника
13.01.2023.
СРЕЋНА ПРАВОСЛАВНА НОВА ГОДИНА
13.01.2023.
У Скупштинској сали града Лесковца данас су представници Црвеног крста Лесковца поводом прослављања православне Нове године поделили пакетиће деци из самохраних, социјално угрожених породица. Том приликом је, поводом 145 година рада Црвеног крста Лесковца, градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу уручен Златни знак Црвеног крста.
Генерални секретар Црвеног крста Србије, Љубомир Миладиновић, обратио се тим поводом и истакао: 
 „Са великим задовољством сам данас у граду Лесковцу, на овом догађају, који је посвећен хуманитарним принципима и хуманитарној активности Црвеног крста. Црвени крст Лесковца, обележавајући 145 година рада, припада најстаријим организацијама у Републици Србији и то је на понос и радост ове средине. Оваква организација не би могла да постоји ако нема хуманих, добрих људи, ако нема разумевања и онога што са посебним поносом истичем, а то је велико поверење и подршка локалне самоуправе. Данас смо овде у циљу поделе пакетића за најугроженије, али и са намером да уручимо једно признање и на тај начин обележимо један значајан период у раду Црвеног крста Лесковца и велику подршку коју он има од стране др Горана Цветановића, градоначелника Лесковца. Уверен сам да је иницијатива Црвеног крста Лесковца и одлука Управног одбора Црвеног крста Србије у потпуности оправдана. Зато данас с правом желимо да једно хумано ангажовање и подршку коју др Горан Цветановић пружа Црвеном крсту и на овај начин узвратимо и захвалимо му се највећим признањем – Златним знаком Црвеног крста Србије“.
Златни знак је градоначелнику Цветановићу уручио председник Црвеног крста Лесковца, др Владимир Цолић, и подсетио да је пре пет година на истом месту, поводом 140 година Црвеног крста, и њему и градоначелнику Цветановићу припао Сребрни знак Црвеног крста.  
Захваливши се на великом признању које му је уручено, градоначелник Цветановић је нагласио да Град Лесковац активно подржава рад Црвеног крста и да је ове године за реализацију његових програма из буџета опредељено 14,5 милиона динара, од чега се 10 милиона издваја за рад Народне кухиње.
„Црвени крст је организација окупљена око најхуманијих идеја, заснована на начелима волонтеризма, емпатије и људскости. Град Лесковац препознаје значај Црвеног крста и његове мисије – помоћи онима којима је помоћ најпотребнија, и то у право време, одговарајућим ресурсима. Не треба заборавити значај ове организације за време поплава, елементарних непогода, али и у промоцији добровољног давања крви и подизања свести колико је оно неопходно, како наших малишана, тако и наших суграђана. Поред ових активности, централно место у раду Црвеног крста заузима помоћ социјалним категоријама становништва, онима који су на доњем прагу социјалне издрживости, са идејом да та помоћ буде конкретна, практична и правовремена. Једна од таквих активности је и данашња подела пакетића зa децу из самохраних породица, названа симболично – Један пакетић, пуно љубави“ – навео је градоначелник и упутио честитку поводом православне Нове године.
Деци из самохраних породица пакетиће су уручили градоначелник Цветановић, генерални секретар Црвеног крста Србије Љубомир Миладиновић, као и волонтери лесковачког Црвеног крста.