Подељени уговори за финансирање и суфинансирање спортских клубова

СУТРА, УМЕСТО ДОЧЕКА, ПРОГРАМ ЗА НАЈМЛАЂЕ ЛЕСКОВЧАНЕ НА ТРГУ
12.01.2023.
Традиционални пријем за представнике медија код Градоначелника
13.01.2023.
Традиционално, у јануару месецу, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је и ове године поделио уговоре о финансирању и суфинансирању спортских клубова и организација града Лесковца. Право на коришћење средстава из буџета града Лесковца путем програмског финансирања за 2023. годину остварила су 103 клуба, а опредељена средства износе 125 милиона динара. И ове, као и прошле године, локална самоуправа Града Лесковца је прва у Србији уручила уговоре из области спорта.
Подели уговора претходило је обраћање градоначелника Цветановића. Говорио је о издвајањима за област спорта, подсетио да је 2012. године за клубове било опредељено 18 милиона динара, да је за уређење фискултурних сала у школама, спортских хала, терена и игралишта, авантура парка, као за финансирање удружења и спортских клубова у претходних 10 година Град Лесковац издвојио преко 700 милиона динара, и да се ове године рад СРЦ Дубочице финансира са 144 милиона динара.
„Младе спортисте награђујемо и преко Фонда за младе таленте, и то на дан Светог Саве и на Дан града, 11. октобра. Онима са најзапаженијим резултатима често припадне, потпуно заслужно, и највеће признање града Лесковца – Октобарска награда. Прошле недеље смо посетили и највеће градилиште у спортској инфраструктури у нашем граду, фудбалски стадион који се гради по свим УЕФА стандардима, инвестиција вредна 2,5 милијарде динара. Како је најављено, радови ће се завршити до краја фебруара и очекујемо да стадион ускоро постане средиште највећих спортских догађаја у нашем граду“ – казао је градоначелник и уз напомену да су данас додељени уговори добра полазна основа за резултате поручио:
„Надоградите ваше позиције талентом, упорним радом, дисциплином, и сигуран сам да успеси неће изостати. Честитам вам на свему што сте досад остварили, са жељом да у будућности будете још бољи и успешнији, а град Лесковац ће вам у томе бити најпоузданија партнер, даваће вам ветар у леђа,“ – и честитао протекле празнике и предстојећу православну Нову годину и подсетио да је и ове и прошле године Град Лесковац први у Србији поделио уговоре из области спорта, као и да је једини прошле године исплатио сва 4 конкурса: спорт, култура, информисање, социјална заштита у првих девет месеци, и додао да ће се у току овог месеца исплатити прва рата.
Градоначелник је додао и да је прошле године Лесковац био домаћин Final Four Купа Србије у рукомету, први пут након 70 година постојања, да је Лесковац ове године био домаћин РТС Кроса када је кроз циљ у Лесковцу прошло више хиљада учесника, да је организован Лесковачки полумаратон. Поменуо је и РК Дубочица 54 који је већ пет година у Супер лиги, као и одбојкашице које су оствариле изузетно значајан успех и ушле у Прву лигу.
„Јуче су кошаркаши клуба Здравље у последњој утакмици полуфинала купа Србије за пласман на финални турнир купа у Нишу нажалост изгубили, али су се достојанствено до краја борили и поносни смо на њихов успех јер играју највиши ранг такмичења у Србији – прва лига Србије. Не смемо заборавити да поменемо и многе индивидуалне спортисте попут пливача, џудиста, каратиста, атлетичара, тенисера....“
У име спортиста обратила се Тања Цветковић, тренер спортског друштва Арена:
„Велику подршку без које освајање награда не би било могуће добили смо од града Лесковца зато користим ову прилику да се захвалим градоначелнику и његовим сарадницима на указаном поверењу и подршци. Велико хвала у име свих колега, а посебно у име деце која су учествовала на такмичењима јер смо од њих добили највећу и најлепши награду, а то је њихов осмех.“
Цветковић је данас поменула успех Арене на инклузивној олимпијади у Крагујевцу када су чланови освојили бројне награде, среврне и златне медаље.
Поред градоначелника уговоре су уручили и чланови Градског већа мр Бранкица Стаменковић, Андрија Атанасковић и Александар Пејчић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

gdpr-image
👋 Добродошли на Прагматикос! Све новости, вести и занимљивости можете пратити управо овде, на једном месту! Телефон: 064 / 4 377 377 - Мејл: pragmatikosinfo@gmail.com
Упознај Прагматикос