Подељени уговори за финансирање и суфинансирање спортских клубова

СУТРА, УМЕСТО ДОЧЕКА, ПРОГРАМ ЗА НАЈМЛАЂЕ ЛЕСКОВЧАНЕ НА ТРГУ
12.01.2023.
Традиционални пријем за представнике медија код Градоначелника
13.01.2023.
СУТРА, УМЕСТО ДОЧЕКА, ПРОГРАМ ЗА НАЈМЛАЂЕ ЛЕСКОВЧАНЕ НА ТРГУ
12.01.2023.
Традиционални пријем за представнике медија код Градоначелника
13.01.2023.
Традиционално, у јануару месецу, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је и ове године поделио уговоре о финансирању и суфинансирању спортских клубова и организација града Лесковца. Право на коришћење средстава из буџета града Лесковца путем програмског финансирања за 2023. годину остварила су 103 клуба, а опредељена средства износе 125 милиона динара. И ове, као и прошле године, локална самоуправа Града Лесковца је прва у Србији уручила уговоре из области спорта.
Подели уговора претходило је обраћање градоначелника Цветановића. Говорио је о издвајањима за област спорта, подсетио да је 2012. године за клубове било опредељено 18 милиона динара, да је за уређење фискултурних сала у школама, спортских хала, терена и игралишта, авантура парка, као за финансирање удружења и спортских клубова у претходних 10 година Град Лесковац издвојио преко 700 милиона динара, и да се ове године рад СРЦ Дубочице финансира са 144 милиона динара.
„Младе спортисте награђујемо и преко Фонда за младе таленте, и то на дан Светог Саве и на Дан града, 11. октобра. Онима са најзапаженијим резултатима често припадне, потпуно заслужно, и највеће признање града Лесковца – Октобарска награда. Прошле недеље смо посетили и највеће градилиште у спортској инфраструктури у нашем граду, фудбалски стадион који се гради по свим УЕФА стандардима, инвестиција вредна 2,5 милијарде динара. Како је најављено, радови ће се завршити до краја фебруара и очекујемо да стадион ускоро постане средиште највећих спортских догађаја у нашем граду“ – казао је градоначелник и уз напомену да су данас додељени уговори добра полазна основа за резултате поручио:
„Надоградите ваше позиције талентом, упорним радом, дисциплином, и сигуран сам да успеси неће изостати. Честитам вам на свему што сте досад остварили, са жељом да у будућности будете још бољи и успешнији, а град Лесковац ће вам у томе бити најпоузданија партнер, даваће вам ветар у леђа,“ – и честитао протекле празнике и предстојећу православну Нову годину и подсетио да је и ове и прошле године Град Лесковац први у Србији поделио уговоре из области спорта, као и да је једини прошле године исплатио сва 4 конкурса: спорт, култура, информисање, социјална заштита у првих девет месеци, и додао да ће се у току овог месеца исплатити прва рата.
Градоначелник је додао и да је прошле године Лесковац био домаћин Final Four Купа Србије у рукомету, први пут након 70 година постојања, да је Лесковац ове године био домаћин РТС Кроса када је кроз циљ у Лесковцу прошло више хиљада учесника, да је организован Лесковачки полумаратон. Поменуо је и РК Дубочица 54 који је већ пет година у Супер лиги, као и одбојкашице које су оствариле изузетно значајан успех и ушле у Прву лигу.
„Јуче су кошаркаши клуба Здравље у последњој утакмици полуфинала купа Србије за пласман на финални турнир купа у Нишу нажалост изгубили, али су се достојанствено до краја борили и поносни смо на њихов успех јер играју највиши ранг такмичења у Србији – прва лига Србије. Не смемо заборавити да поменемо и многе индивидуалне спортисте попут пливача, џудиста, каратиста, атлетичара, тенисера....“
У име спортиста обратила се Тања Цветковић, тренер спортског друштва Арена:
„Велику подршку без које освајање награда не би било могуће добили смо од града Лесковца зато користим ову прилику да се захвалим градоначелнику и његовим сарадницима на указаном поверењу и подршци. Велико хвала у име свих колега, а посебно у име деце која су учествовала на такмичењима јер смо од њих добили највећу и најлепши награду, а то је њихов осмех.“
Цветковић је данас поменула успех Арене на инклузивној олимпијади у Крагујевцу када су чланови освојили бројне награде, среврне и златне медаље.
Поред градоначелника уговоре су уручили и чланови Градског већа мр Бранкица Стаменковић, Андрија Атанасковић и Александар Пејчић.