Наставак филма „Било једном у Србији“ град Лесковац ће суфинансирати износом од 15 милиона динара

Градоначелник позвао Лесковчане да изађу на изборе
22.12.2022.
Директор ТОЛ-а Небојша Коцић добитник Златне амфоре
23.12.2022.
Градоначелник позвао Лесковчане да изађу на изборе
22.12.2022.
Директор ТОЛ-а Небојша Коцић добитник Златне амфоре
23.12.2022.
Наставља се снимање филма „Било једном у Србији“. По резултатима првио део филма остварио је све зацртане циљеве и постигао изванредне резултате. Сходно томе град Лесковац ће суфинансирати снимање другог дела овог филма износом од 15.000.000,00 динара.
Поводом тога, на седници Градског већа био је присутан филмски продуцент  Звонимир Шимунец.
„Драго ми је да сам у прилици да после поднетог захтева образлажем, што значи да постоји интересовање и са друге стране. Мислим да смо са првим филмом „Било једном у Србији“ успели да можда направимо једно репозиционирање града Лесковца у глобалној заједници, нашој, у региону. Мислим да смо успели да испричамо неку другу причу о томе како се Лесковац доживљавао. Додали смо много озбиљности, садржаја да људе овог поднебља представимо на један достојан начин. На начин који изазива поштовање и испричали смо причу о нечему што је поптуно јединствено на ширим просторима овог региона, не само у бившој Краљевини него и шире.
Серија је била нагледанији драмски програм ове године у земљи иако се то није очекивао с обзиром на трендове који се данас у играним програмима третирају. Филм је био скромније него што смо очекивали гледан с обзиром на околности које смо имали када смо имали премијеру 6. марта овде у Лесковцу, две недеље после почетка рата у Украјини, још једног таласа короне.
У медијима смо имали јаку конкуренцију када су у питању чињенице да су се избори одржавали за месец дана, медији су углавном са правом били окренути нечему што је било веома важно за земљу а то је изборна кампања.
Задовољни смо. У много земаља је наш филм приказан. Очекује нас на пролеће дистрибуција и у Америци, Канади, Јужној Африци, Турској и Аустралији.  
Сматрао сам да је неопходно да се обратимо граду за иницијални подршку  јер је буџет филма неупоредиво већи, да заједно будемо поново на једном задатку да сада испричамо други део филма. Први део филма је увод у ту причу (како су Лесковчани одлучили да узму судбину у своје руке).
Сада имамо конкретне примере о томе како је формирана Лесковачка банка које је била најјача у држави, која је позајмљивала новац и краљу, како је Лесковац постао апсолутно највиталнији центар, долазило се овде и по штофове и по козметику, по гуме, тканине... Лесковац је био незаобилазни центар за све оне који су хтели да просперирају и који су хтели да раде озбиљне послове.
О томе ће говорити овај филм“, рекао је измећу осталог Звономир Шимунец, продуцент.