ПОДЕЛА ПОЉОПРИВРЕДНИХ СУБВЕНЦИЈА У ПЕЧЕЊЕВЦУ

УРЕЂЕЊЕ ЈАВНЕ ПОВРШИНЕ И АТАРСКИХ ПУТЕВА У ДОЊЕМ КРАЈИНЦУ
15.12.2022.
ЗА ВИКЕНД ПОЧИЊЕ ПОДЕЛА НОВОГОДИШЊИХ ПАКЕТИЋА ЗА НАЈМЛАЂЕ ЛЕСКОВЧАНЕ
15.12.2022.
УРЕЂЕЊЕ ЈАВНЕ ПОВРШИНЕ И АТАРСКИХ ПУТЕВА У ДОЊЕМ КРАЈИНЦУ
15.12.2022.
ЗА ВИКЕНД ПОЧИЊЕ ПОДЕЛА НОВОГОДИШЊИХ ПАКЕТИЋА ЗА НАЈМЛАЂЕ ЛЕСКОВЧАНЕ
15.12.2022.
Данас је у Дому културе у Печењевцу настављена подела пољопривредних субвенција. Од укупно 962 пољопривредника и 50 милиона динара, из овог краја 115 пољопривредника добило је субвенције у износу од 5 милиона динара.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић се, тим поводом, обратио присутнима, и рекао:
„Пољопривредни потенцијал југа Србије се огледа у чистом и плодном земљишту поред вештих и посвећених пољопривредних произођача. Искористио бих прилику да изразим своје дубоко поштовање према људима који раде седам дана у недељи више од осам сати дневно како би себи и својој породици обезбедили егзистенцију.
138 милиона динара је из градске касе предвиђено за област пољопривреде за наредну годину, док смо за субвенције у 2023. години од 50 милиона повећали износ на 66,5 милиона динара. Додела субвенција је један од начина да подржимо вашу производњу па се надам да ће подстицајна средства, која ће вам данас бити уплаћена, имати повољан утицај на ваш посао.“ Градоначелник је свим пољопривредницима пожелео много среће и успеха и најавио поделу пакетића малишанима до 7 година старости у наредним данима.
У име пољопривредника, обратио се Никола Тасић из Живкова који се бави воћарском производњом - гаји вишњу и производи бостан на површини од 580 ари.
"Одобрена средства искористићу за унапређење своје производње. Овом приликом обраћам се у име свих пољопривредних произвођача из Печењевца и околине и захваљујем се граду Лесковцу и градоначелнику др Горану Цветановићу на одобреним субвенцијама у овој години."