ПОДЕЉЕНИ УГОВОРИ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ

Подељени уговори за програм енергетске санације
09.12.2022.
ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
09.12.2022.
Подељени уговори за програм енергетске санације
09.12.2022.
ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ
09.12.2022.
У Свечаној сали града Лесковца подељени уговори за самозапошљавање. За 35 уговорних лица ради оснивања радње или неког другог облика предузетништва, привредног друштва, из различитих делатности и заната, од угоститељства, фризерских салона, преко покретања адвокатских кацеларија, пекара, до отварања агенција за консалтинг и др. у току данашњег дана биће исплаћено по 300.000 динара, укупно 10,5 милиона динара.
Градоначелник Лесковца се, пре уручења уговора, обратио присутнима и рекао:
У периоду од 2013. године, од када спроводимо све мере подстицања запошљавања - самозапошљавање, стурчна пракса, јавни радови, до данас, укупно смо издвојили преко 214 милиона динара за 1.408 лица, од тога за самозапошљавање је за 370 лица опредељено укупно 61,3 милиона динара.
Неко је једном рекао да успешни људи ретко седе и чекају да им се ствари дешавају, они изађу и десе се стварима – преузимају иницијативу, узимају ствар у своје руке, као што сте и ви урадили, и град је због тога поносан на све вас. Верујте у себе, немојте одустајати на путу ка успеху. Ово је наш град и сваки добар резултат, сваки успех је победа свих Лесковчана, и треба да једни другима помажемо, да функционишемо као велика породица. Честитам вам на додељеним средствима, желим вам успешно покретање бизниса и стабилно пословање. И према информацијама које имам новац вам је већ уплаћен на рачуне у току данашњег дана, према статистикама него око 85% они који започну своју пословање на овај начин, опстају и у наредном временском периоду.“
У име присутних, обратила се Анђела Митић из Доњег Буниброда која се захвалила граду Лесковцу и градоначелнику Цветановићу на подршци која много значи свакоме од њих како би успешно реализовали планове. 
"Драго ми је што град Лесковац подстиче младе људе да остварују своје пословне планове и захваљујући овој помоћи сви ми остаћемо у родном граду и на тај начин допринети његовом развоју."