200 БЕБА ДОБИЛО АУТО-СЕДИШТА ОД ГРАДА ЛЕСКОВЦА

ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА У ЛЕСКОВЦУ ДОБИЛА ЈОШ ЈЕДНУ САОБРАЋАЈНИЦУ
08.12.2022.
Градоначелник посетио Трговинско-угоститељску школу
08.12.2022.
ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА У ЛЕСКОВЦУ ДОБИЛА ЈОШ ЈЕДНУ САОБРАЋАЈНИЦУ
08.12.2022.
Градоначелник посетио Трговинско-угоститељску школу
08.12.2022.
У сали Народног позоришта Лесковац настављено уручење ауто-седишта за сву децу чији су се родитељи пријавили и остварили право на једнократну помоћ породиљама. Уручење ауто-седишта je једна од мера подршке породици коју град Лесковац спроводи, али и начин указивања на значај безбедности деце приликом вожње. Од почетка ове праксе уручено је 1480 ауто-седишта и за те намене град у току једне године издвоји око 8 милиона динара. Као и увек, родитељи који нису могли да буду присутни приликом поделе своја седишта ће преузети на портирници зграде општине, а данас је опредељено 200.
Пре саме поделе, присутнима се обратила ПР градоначелника Лесковца Александра Стојановић:
„Сложићете се да родитељство оплемењује сваког човека. Бити одговоран за друго људско биће је привилегија, част и најлепши осећај који неко може доживети. То јесте диван посао, али није лак. Свако од нас га обавља много лакше када има подршку и охрабрење.
Подршка града Лесковца родитељима није само реч. Она се огледа у многим мерама популације политике коју спроводимо пратећи одговорну политику Републике Србије. Град издваја 10 хиљада динара за сваку запослену породиљу, 20 хиљада за незапослене породиље, поред тога првих 10 вева рођених у години добија ваучер у вредности од 20 хиљада динара. На годишњем нивоу се издваја око 6 милиона динара за уџбенике ђака првака.
Своје обраћање бих завршила податком да се у породилишту Опште болнице Лесковац у последња 24 часа родило осам беба. Честитам њиховим родитељима и свима вама што сте се остварили у најлепшој улози. У име градоначелника Цветановића, своје име и име читавог града вам захваљујем што своје породично гнездо снивате у свом граду који ће вам увек бити подршка и ослонац.“
Милица Златковић из Доњег Стопања, мајка близанаца Луке и Ленке, обратила се у име родитеља који су преузели ауто-седишта и захвалила граду Лесковцу и градоначелнику на подршци коју пружају родитељима и истакла да су поред љубави, пажње и стрпљења, родитељима потребна и одређена финанасијска средства.