ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА У ЛЕСКОВЦУ ДОБИЛА ЈОШ ЈЕДНУ САОБРАЋАЈНИЦУ

Зимске игре на води по први пут у Лесковцу
07.12.2022.
200 БЕБА ДОБИЛО АУТО-СЕДИШТА ОД ГРАДА ЛЕСКОВЦА
08.12.2022.
Зимске игре на води по први пут у Лесковцу
07.12.2022.
200 БЕБА ДОБИЛО АУТО-СЕДИШТА ОД ГРАДА ЛЕСКОВЦА
08.12.2022.
У индустријској зони у Лесковцу, која је пре десетак година била запуштено земљиште, изводе се завршни радови на још једној саобраћајници.
Локална самоуправа града Лесковца, на челу са градоначелником др сци. мед. Гораном Цветановићем, уложила је у опремање локације, како би постала адекватно место за фабрике домаћих и локалних предузетника. 
Градоначелник Цветановић је данас, обилазећи завршне радове на изградњи саобраћајнице рекао:
„Како бисмо свим инвеститорима обезбедили најбоље услове за пословање, опремање овог простора свом неопходном инфраструктуром нам је један од приоитета. Подсетићу вас да смо на овој локацији изградили кружну раскрсницу у вредности од 37 милиона динара, јер без ње не би могао да функционише цео индустријски центар, због безбедности учесника у саобраћају.
Затим су изведени радови у три фазе - 2018. године, када је изграђена и приступна саобраћајница, паркинг простор и осветљење код фабрике Аптив, а онда и наредне године друга фаза, код парцеле дистрибутивног центра Статовац, за шта је укупно издвојено 80 милиона динара.
У трећој фази, 2020. године, за изградњу атмосферске канализације уложено је 13,5 милиона динара.
Управо се завршавају радови на изградњи саобраћајнице са уличним осветљењем у Зеленој зони, од улице Пета до улице Шеста, у укупној дужини од 265 метара. Вредност радова на изградњи саобраћајнице је 9,6 милиона динара, док је за јавно осветљење издвојено још 2,7 милиона динара.“
Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња казао је:
„На коловозу је уграђен нови слој шљунка и први слој асфалта, данас ће бити уграђен и други слој асфалта, а радови су завршени и на тротоару. Постављени су стубови, остаје да се поставе светиљке чиме ће у потпуности бити завршени радови на овој саобраћајници.“
Извођач радова на саобраћајници је АБ Коп, а на осветљењу Лукс.