ЗАВРШАВАЈУ СЕ РАДОВИ У УЛИЦИ 9 ЈУГОВИЋА

Пливачи П.К. Дубочица на првенству у Новом Саду остојили 38 медаља
06.12.2022.
ОДРЖАН 27. МЕЂУНАРОДНИ ШАХОВСКИ ТУРНИР СЛЕПИХ И СЛАБОВИДИХ ЛИЦА
06.12.2022.
Пливачи П.К. Дубочица на првенству у Новом Саду остојили 38 медаља
06.12.2022.
ОДРЖАН 27. МЕЂУНАРОДНИ ШАХОВСКИ ТУРНИР СЛЕПИХ И СЛАБОВИДИХ ЛИЦА
06.12.2022.
Градоначелник Лесковаца др сци. мед. Горан Цветановић је данас обишао завршне радове на реконструкцији улице 9 Југовића у дужини од 761 метра и вредности 38 милиона динара.
„Коцка која се налазила на овој саобраћајници замењена је са два слоја квалитетног асфалта, а тротоари су почплочани. Недавно су завршени и радови у улици Моше Пијаде у вредности од 9,4 милиона динара, где су бехатон плоче постављене и на тротоарима и на коловозу и сведоци смо да је та улица сада једна од најлепших у граду.
У току су и завршни радови на реконструкцији пута између Лесковца и Вучја, тачније на деоници између Вучја и Стројковца. То је била најдужа саобраћајница под коцком, у изузетно лошем стању. Поносни смо што скидањем те коцке и постављањем асфалта успешно решавамо тај вишедеценијски проблем целог вучјанског краја,“ – и додао да је на сајту града Лесковца објављен Јавни позив месним заједницама за учешће у расподели, преузимању и коришћењу ситне камене коцке.
Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња рекао је да је урађена комплетна замена тампонских слојева, као и уградња носећих и завршног слоја асфалта, уградња нових ивичњака, урађена је нивелација шахт поклопаца, одводњавање одрађено подужним и попречним профилима, падовима, урађена је реконструкција и уградња нових гајгер сливника, данас се завршава асфалтирање, паралелно са тим изводе се радови на обележавању хоризонталне сигнализације, знакови су већ постављени.
„Данас смо урадили испитивање онога што је овде изведено, ту је лабораторија, и све је у реду, дебљина слојева онако како треба да буде, очекујемо да резултати испитивања и мешавина материјала буду позитивни.“
Сузана Лепојевић, мештанка МЗ Моше Пијаде захвалила се градоначелнику Цветановићу и истакла да је реконструкција ове улице посебно значајна због ОШ Коста Стаменковић, јер ће сада бити безбеднија за децу и пешаке.