60 година рада и постојања Привредне коморе Србије

Део Рудара без струје сутра и у четвртак
28.11.2022.
Градоначелник Лесковца са привредницима и предузетницима
30.11.2022.
Део Рудара без струје сутра и у четвртак
28.11.2022.
Градоначелник Лесковца са привредницима и предузетницима
30.11.2022.
У сали хотела Бавка одржана свечана седница Парламента привредника и пријем поводом обележавања 60 година рада и постојања Привредне коморе Србије – Регионалне привредне коморе Јабланичког и Пчињског управног округа.
Слађан Дисић, председник Парламента Привредне коморе Јабланичког и Пчињског округа и генерални директор компаније Симпо у Врању, отворио је данашњу седницу.
У склопу свечане седнице уручена су признања заслужним институцијама, привредним субјектима и појединцима поводом добре сарадње са Привредом комором за 2022. годину и поводом 60 година постојања и рада Привредне коморе Србије - Регионалне привредне коморе за Јабланички и Пчињски округ.
Повеља је припала градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу, и он се након радног дела састанка и уручења награда обратио, честитао јубилеј и рекао:
"Велико хвала на повељи коју сте ми данас уручили. Она припада свим мојим сараднцима јер захваљујући нашем тимском раду град Лесковац је постао боље место за живот.
За нас је ова награда само додатан подстрек да наставимо да вредно радимо на побољшању привредне климе у нашем крају, на даљем унапређењу услова пословања, отварању нових и проширењу постојећих фабрика и даљем повећању броја запослених. Само у последњих годину дана новозапослено је 2041 лице. Уједно захваљујем свим привредним субјектима јер је њихов допринос развоју Јабланичког и Пчињског округа велики. Желим вам још успешније пословање у наредном периоду,“ – и подсетио да ће се сутра у згради општине у 11 часова одржати отворени састанак са привредницима и предузетницима, те позивао све који имају неке недоумице или сугестије да присуствују састанку.
Поздравну реч дао је Горан Јовић, директор ПКС-РПК Лесковац. Он се захвалио свима који су дошли да прославе јубилеј и изразио задовољство што је део институције дуги низ година и рекао:
"Моји сарадници и ја смо дали све од себе да будемо прави сервис привреде и једина смо комора у Србији која се бави заштитом производа са географским пореклом и морамо много више да се боримо јер у нашем саставу се налазе и неке девастиране општине.
Захваљујем се мом тиму који се изборио да будемо познати широм света. Мислим да смо дали себе колико смо могли и тако дали допринос развоју привреде на југу Србије.
Префикс "лесковачки" је постао изузетно значајан за нас. Лесковачки ајвар је од стране светских кувара проглашен брендом број 1 у Србији, заштитили смо лесковачко роштиљ месо и спржу, а на путу смо да заштитимо и лесковачку љутеницу и многе друге производе. Спремни смо да на том путу помогнемо свих нашим колегама у земљи и иностранству."
Миле Коцић, потпредседник Привредне коморе Србије и власник компаније Јумис, данас је казао да му је задовољство да скуп поздрави у име Марка Чадежа, директора Привредне коморе Србије, и рекао да је ово велики успех и да се ових 60 година удруженим снагама продужи још 40, те да се нада обележавању стогодишњице.
Зоран Стоилковић, из компаније Минекс, захвалио се на признањима и пожелео Привредној комори успех, уз наду да ће ова институција увек бити подршка привреди.
На примљеном признању захвалио се и Југослав Томић и Регионалној привредној комори Јабланичког и Пчињског округа честитао овај велики јибилеј и пожелео много успеха у даљем раду.
Маркос Демпас, представник Привредне коморе Кавале, са којом РПК Лесковац има изузтну сарадњу, навео је:
"Осећам да је Лесковац мој град и драго ми је што сам данас овде. Последњих година улажемо труд да компанијама у Лесковцу и Кавали и нашим земљама, Србији и Грчкој, пружимо што више могућности за развијање пословања. Захваљујем на позиву и поручујем да ћемо сарадњу и пријатељство наставити још много година."