Јелена Спирић: Лесковчани заслужују много више од сиромаштва

ЕКОНОМСКИ ФОРУМ ПАМЕТНИХ ГРАДОВА
18.11.2022.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧЕСТИТА АРАНЂЕЛОВДАН
20.11.2022.
ЕКОНОМСКИ ФОРУМ ПАМЕТНИХ ГРАДОВА
18.11.2022.
ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧЕСТИТА АРАНЂЕЛОВДАН
20.11.2022.
Док су се на стадиону у Лесковцу вршиле пробе грејача траве, у школама због мера штедње деца су се смрзавала. За шет месеци за стадион у Лесковцу потрошено је 276 милиона динара, док је за реконструкцију и надградњу Дечјег диспанзера, вртић у М.З. Моше Пијаде и енергетску санацију Трговинско-угоститељске школе укупно потрошено 0 динара.
За стадион је утрошено два пута више буџетског новца него за целокупно основно образовање, али и четири и по пута више него за средње образовање. Када ово знамо онда нам је јасно зашто је пао плафону школи у Вучју и Гимназији. Само срећа је ћаке спасила том приликом од повреда.
Паре Лесковчана се крчме, а послове на изградњи стадиона добијају напредњачки извођачи попут фирме која је пријављена за преплаћено опремање Клинике за интерне болести Клиничког центра Војводине, где је опрема преплаћена и до 30 пута у односу на стварну цену, што је само још један доказ да је овој власти битно само како да обезбеди преливање наших пара у приватне џепове.
Док год је свако четврто дете у ризику од сиромаштва, стадион не сме бити приоритет. Приоритет морају бити бесплатни уџбеници за децу свих школа и бесплатне ужине, а улагања у одржавање и изградњу школа и вртића морају бити већа од улагања у објекат која неће имати ко да посећује. Лесковчани заслужују много више од сиромаштва које им је наметнуо овај режим.
Јелена Спирић, председник Г.О. странке Слободе и правде у Лесковцу.