Путари спремни за предстојећу зиму

Сутра без струје 8 улица и три села
14.11.2022.
СРЕЋНА СЛАВА ЂУРЂИЦ
15.11.2022.
Сутра без струје 8 улица и три села
14.11.2022.
СРЕЋНА СЛАВА ЂУРЂИЦ
15.11.2022.
Одржана смотра механизације предвиђене за зимско одржавање улица и путева на територији града Лесковца.
У име локалне самоправе и градоначелника Лесковца др Горана Цветановића, медијима се обратио Владимир Бранковић, заменик секретара Скупштине града Лесковца, и том приликом истакао:
„У складу са планом ЈП „Урбанизам и изградња“ данас се налазимо на плацу фирме „АБ КОП“ из Власотинца, која је прошла на тендеру за зимско одржавање саобраћајница. У периоду од 15. новембра текуће до 15. марта идуће године ово предузеће ће одржавати око 25 км улица у Лесковцу и 447 км локалних и некатегорисаних путева. За те намене издвојено је 30 милиона динара, а ако временске прилике, ниске температуре и падавине то захтевају, уговор се може продужити и за период после 15. марта.
Извођач радова је у обавези да по сезони набави 400 тона ринфузне индустријске соли и 1200 тона каменог агрегата како би све улице у зимском периоду биле проходне за несметано и безбедно одвијање саобраћаја“.
Директор ЈП „Урбанизам и изградња“ Новица Николић истакао је да за зимско одржавање градских саобраћајница, локалних и појединих некатегорисаних путева одабрани извођач радова располаже свом неопходном механизацијом, као и да се на плацу већ налази готово комплетна количина агрегата, као и 200 тона соли, што је половина од уговором предвиђене количине.
„Одржавање ће се одвијати по приоритету и по степену ангажованости механизације. Четврти степен ангажованости уводи Кризни штаб, надамо се да ове године нећемо бити у тој ситуацији, али то зависи од временских прилика. За сада смо спремни за зимско одржавање. Ове године ће бити ангажован исти број возила као и претходне, јер је то пракса која даје резултате. Извођач се бира сваке године за једну сезону."
Николић је такође нагласио да је град Лесковац ове године издвојио највише средстава за одржавање путева, при чему је посебно важан уговор који подразумева одржавање некатегорисаних путева. То је омогућило да се дође до многих места. Саниран је пут до Оруглице и Равног Дела, као и према Калуђерцу и Црцавцу, затим од Црковнице до Бабичког, до Горње Локошнице и других места.
Драган Момировић, шеф смене Зимске службе, нагласио је да, иако је уговором предвиђено четири камиона са опремом у трећем степену ангажованости, АБ КОП располаже и већим капацитетима спремним да се ставе у службу грађана.