Представљен СНС информатор
11.11.2022.
Прошао за 10 минута два пута кроз црвено у центру града
14.11.2022.
Представљен СНС информатор
11.11.2022.
Прошао за 10 минута два пута кроз црвено у центру града
14.11.2022.
Трећи дан заредом град Лесковац учествује у великој акцији садње под називом „Србија сади“. Након Спомен-парка у Лесковцу и улаза у Брестовац, данас је новим дрвећем оплемењен парк у Брестовцу, у оквиру пројекта подржаног од стране Министарства за заштиту животне средине.
Тим поводом медијима се обратио Жарко Богатиновић, члан Градског већа, и истакао:
„У народну постоји изрека „Ко сади дрвеће, мисли унапред десет година“. Локална самоурпава града Лесковца мисли на будућа поколења, зато смо и ту да подржимо акцију садње под називом „Србија сади“. Пројекат озелењавања јавних површина у нашем граду финансиран је са 2,6 милиона динара, при чему је Министарство за заштиту животне средине издвојило 2 милиона динара, а локална самоуправа је обезбедила 600.000 динара. Иначе, по пројекту, садња се у нашем граду обавља на 15 хектара, засадиће се укупно 350 садница, а у Србији ће се у наредних месец дана засадити 50.000 нових садница. То је импозантан ресурс и у 43 локалне самоуправе показаћемо на делу како се штити животна средине. Позвао бих све своје суграђане да помогну локалној самоуправи да очувамо животну средину, како би животна средина очувала нас"
Подсећамо, Министарсство за заштиту животне средине је граду Лесковцу одобрило средства за пројекат "Пожумљавање јавних зелених површина у Брестовцу и Спомен-парку у Лесковцу (наставак реконструкције вегетације)", у оквиру кога се на наведеним локацијама спроводи садња 350 стабала храста, јавора, јасена, бреста, липе, бора и смрче.