Петнаеста изложба сувенира и туристичких публикација

У ПОНЕДЕЉАК У 17 Ч. ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЈУБИЛЕЈА – 10 ГОДИНА РУКОВОЂЕЊА ГРАДОМ
06.11.2022.
Фестивал лесковачке спрже и гурманлука у етно комплексу „Шоп-Ђокић“
07.11.2022.
У ПОНЕДЕЉАК У 17 Ч. ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЈУБИЛЕЈА – 10 ГОДИНА РУКОВОЂЕЊА ГРАДОМ
06.11.2022.
Фестивал лесковачке спрже и гурманлука у етно комплексу „Шоп-Ђокић“
07.11.2022.
Туристичка организација града Лесковца организује јубиларну, 15. изложбу сувенира и туристичких публикација ЛЕСКОВАЦ 2022.
Под покровитељством града Лесковца, изложба ће се одржати у среду, 09.11.2022. године у холу Народног позоришта.
Поред промотивног, изложба је и такмичарског караткера, а награде ће се додељивати у једанаест категорија и односе се на сувенире и пропагандне материјале са којима ће туристичка организација на најбољи начин представља своју туристичку дестинацију.
Категорије за доделу награда су:
  • Једнолисна туристичка публикација
  • Вишелисна туристичка публикација до 50 страница
  • Вишелисна туристичка публикација са више од 50 страница (туристичка репотража, туристички промотивни филм и промо спот), сувенир, употребни предмет, туристички плакат, најоригиналнији експонат, туристичка фотографија, труистичка мапа и разлгедница
 
Критеријуми за оцењивање за оцењивање:
  • Аутентичност у којој мери сувенир осликава осовености краја из ког потиче, ликовност, оригиналност, квалитет израде, иновативностм употребна вредност и општи утисак.
 
За све учеснике манифестацијећеу четвртак, 10. 11.22. бити организован обилазак нањона реке Вучјанке и музеја текстилне индустрије у Стројковцу.
На предстојећој изложби, очекивања организатоа су да поред Туристичке организације града Лесковца, туристичку понуду својух општина и региона представи преко тридесет излагача из свихкрајева наше Републике.  
Свечано отварање изложбе заказано је за 13 часова.