САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА НАЛАС-А У РИЈЕЦИ

ПОЧЕО ДЕСЕТИ ФЕСТИВАЛ АМАТЕРСКЕ ПОЗОРИШНЕ РЕЖИЈЕ (ФАПОР)
04.11.2022.
У ПОНЕДЕЉАК У 17 Ч. ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЈУБИЛЕЈА – 10 ГОДИНА РУКОВОЂЕЊА ГРАДОМ
06.11.2022.
ПОЧЕО ДЕСЕТИ ФЕСТИВАЛ АМАТЕРСКЕ ПОЗОРИШНЕ РЕЖИЈЕ (ФАПОР)
04.11.2022.
У ПОНЕДЕЉАК У 17 Ч. ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЈУБИЛЕЈА – 10 ГОДИНА РУКОВОЂЕЊА ГРАДОМ
06.11.2022.
У циљу развијања НАЛАС-ове стратегије и изградње мостова сарадње између Европе и монголске провинције Дархан-Ул, градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић, у својству председника Mреже асоцијација локалних самоуправа југоисточне Европе (НАЛАС), боравио је у Ријеци у Хрватској, где је председавао састанку представника НАЛАС-а. 
На састанку су се размењивала искуства са делегацијом високих представника покрајине Дархан-Ул из Монголије, као део пројекта Пријатељства, који подразумева иновације и спровођење зелене политике.
Градоначелник Цветановић, као председник, као и потпреседници НАЛАС-а – градоначелник Ријеке у Хрватској, Марко Филиповић, и председник општине Бар у Црној Гори, Душан Раичевић, поделили су значајне увиде везане за будућност НАЛАС-а, као део процеса креирања НАЛАС-ове стратегије за 2023-2027. годину.
Циљ те стратегије је да се ојача улога локалних власти југоисточне Европе и њихових удружења, да се унапреди аутономија локалних самоуправа и побољша процес децентрализације, реформа локалне јавне администрације, као и да се подржи трансформација ка паметним, одрживим и отпорним градовима и општинама широм југоисточне Европе.
Председник НАЛАС-а др сци. мед. Горан Цветановић се такође састао са делегацијом Дархан-Ула из Монголије и са њима разговарао о могућностима сарадње и размене искустава у циљу стварања паметних, одрживих и отпорних градова, што је један од НАЛАС-ових стратешких циљева.
„Локалне власти треба да буду припремљене за изазове и прилике које доносе Зелена агенда и дигитална трансформација. Ту је кључна улога локалних власти да обезбеде платформу за дијалог, у којој би се јавност, приватни и цивилни друштвени сектор сусрели у улози стратешких партнера који ће заједнички унапредити одрживи развој.
Схватам да је главни циљ пројекта Пријатељства промоција инклузивног и одрживог раста града Дархан и његове покрајине уз помоћ сарадничког приступа са више заинтересованих страна, као и размена знања, како би се побољшали свеукупни услови за развој, а који се своде на једну суштину – побољшање услова живота свих наших грађана. Уверавам вас да НАЛАС и његових 14 националних удружења има много тога да понуди на ту тему“, закључио је градоначелник Цветановић.