У току су радови на изградњи пута до репетитора на Хисару

СРЕЋНА СЛАВА СВЕТА ПЕТКА
27.10.2022.
ДАН АКАДЕМИЈЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА „ЈУЖНА СРБИЈА“
27.10.2022.
СРЕЋНА СЛАВА СВЕТА ПЕТКА
27.10.2022.
ДАН АКАДЕМИЈЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА „ЈУЖНА СРБИЈА“
27.10.2022.
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са својим сарадницима обишао је данас радове на реконструкцији пута до репетитора на Хисару, који се изводе у дужини од 774 метра и за које је издвојено 18,7 милиона динара.
Како је пројектом предвиђено, на овој стази се гради нова коловозна конструкција са једним слојем асфалта, док се на тротоару поставља камена коцка.
„Поред стазе ће бити постављене клупе, заштитни стубићи и канте за смеће. Сви наши суграђани ће по завршетку ових радова добити лепо уређен коловоз и шеталиште на једној од најаутентичних локација у граду.
Морам да поменем да се на улазу у хисарски парк, у Норвежанској улици, тренутно изводе и радови на изградњи савременог јавног тоалета са прикључењем на инфраструктуру. Јавни тоалет се поставља и у улици Краља Петра I. Укупна вредност тих радова је готово 6 милиона динара,“ – истакао је градоначелник Цветаноић и подсетио да се тренутно изводе и радови у улици Девет Југовића, одакле се и поставља коцка на стази ка Хисару, и где је вредност радова 38 милиона динара. Додао је и да Град има већу количину коцке и да ће се са правне стране регулисати како би свака месна заједница добила одређену количину коцке за њихове потребе, без обзира на то да ли је у питању пут до цркве или месне заједнице, или уређивање неког простора, у складу са њиховим потребама.
Новица Николић, директор ЈП Урбанизам и изградња, рекао је:
„На путу гради пре свега тротоарска површина, израђује се од камене коцке и она је ширине од 60-120 цм, и коловоз у ширини од 3,20 м биће асфалтиран и остатак до косине, уградиће се бетонске каналете које ће служити за одвођење атмосферских вода, већ су очишћени пропусти, биће уграђени и нови. Биће уграђен и рукохват и потпорни зидови, тамо где је то потребно, и заштитни стубићи, због безбедности.“