ДАН АКАДЕМИЈЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА „ЈУЖНА СРБИЈА“

У току су радови на изградњи пута до репетитора на Хисару
27.10.2022.
Село Јашуња у петак без струје
27.10.2022.
У току су радови на изградњи пута до репетитора на Хисару
27.10.2022.
Село Јашуња у петак без струје
27.10.2022.
Свечаном академијом и уручивањем диплома најбољим студентима, данас је у амфитеатру Високе пословне школе у Лесковцу, обележен Дан Академије струковних студија „Јужна Србија“.
Свечаности је присуствовао и градоначелник Лесковца, др сци. мед. Горан Цветановић, са својим сарадницима. Обративши се скупу, градоначелник Цветановић је честитао прво свечано обележавање Дана Академије, свим професорима на јубиларним наградама, а свим студентима на постигнутим успесима, и том приликом истакао:
„Веровања сам да наша будућност зависи од квалитета образовања у садашњости, поборник сам целоживотног учења, сматрам да је знање моћ. У жељи да Лесковац ствара јаке и самосталне људе, био сам иницијатор да управо наш град буде седиште Академије Јужна Србија.
Не тако давне 2019. године, локална самоуправа града Лесковца је пружила подршку да се некадашње високошколске установе са традицијом дугом преко 6 деценија интегришу и реформом уједине у сада већ познату Академију са три одсека.
Студијски програми Академије прилагођени су потребама тржишта рада и савременог пословног амбијента. Поносни смо, јер на овај начин млади из других градова, али и Лесковчани и Лесковчанке имају добре предиспозиције да на свом родном тлу постану успешни академици и продуктиван део друштва“.
Градоначелник је истакао да није случајно да баш Град Лесковац по четврти пут добије БФЦ сертификат за позитивно пословно окружење, са процентом испуњености 96,33 %. „Сада смо већ доминантни на ниову југоистичне Европе. Само у претходних годину дана отворено је 2046 нових радних места и повећана је стопа запослености за 5,6 %, двоструко више него на републичком нивоу, управо да би се вама младима, талентованим и образованим људима, пружила шанса да живите и радите у свом граду." 
Председник Академије струковних студија „Јужна Србија“, проф. др Предраг Стаменковић, казао је:  
„27. октобар је веома значајан датум за нас, јер на овај дан свечано прослављамо Дан Академије струковних студија Јужна Србија, установе у чијем саставу постоје три одсека који имају традицију дугу преко шест деценија у образовању кадрова из области економских, педагошких, техничко-технолошких наука и уметности и у оквиру које се реализује 18 програма основних, специјалистичких и мастер студија. Годинама вредно радимо на креирању услова за квалитетну реализацију наставног процеса у складу са савременим тенденцијама у високом образовању, а са циљем стварања кадрова који поседују теоријска знања, практичне вештине и способности за обављање послова у областима за које се школују. Упркос свим изазовима и препрекама које су обележиле претходни период, заједничким снагама смо успели да очувамо, али и унапредимо наставни процес на Академији. Можемо се похвалити бројним резултатима и признањима које наши наставници и студенти постижу како у земљи, тако и у иностранству. И ове године наставили смо и проширили сарадњу са великим бројем субјеката који подржавају наш рад, омогућавају обављање стручне праксе наших студената и обезбеђују радна места за њих. Сигуран сам да ћемо вредним и одговорним радом, уз кративност и иновативност запослених и студената, у будућности остварити још боље резултате".
Проф. Стаменковић се посебно захвалио градоначелнику и представницима Града на изузетној сарадњи, подршци и слуху који имају за изазове и потребе савременог образовања.